reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

No to jak sobie poradziłaś? Może odgapię ;-) Tego specyfiku mojego znaleźć nie mogę :sorry2:

A mam jeszcze takie inne zapytanie, bo Olcia na polikach ma takie sine ślady, początkowo myślałam, że to siniaki od jakiegoś uderzenia zabawką albo coś w tym stylu, ale gdyby to był siniak to chyba już dawno by zniknęły, a te slady cały czas są, nic nie bledną - możliwe, że sobie odmroziła od spacerków? Spotkałyście się z czymś takim> Mogę coś z tym zrobić? To jej minie, czy już tak zostanie? :-( Smaruję ja nivea na każda pogodę przed wyjście z domu, tyle, że na poczatku smarowałam na dworze - może to przez to :dry::-:)-(

reklama
Mamjakty- to pewnie odmrożenie I stopnia. Lepiej już trochę ? najpóźniej po paru dniach powinien wrócić koloryt skóry. Zawsze możesz zapytać w aptece, może jakaś maść ? Mi już weszło w nawyk kremowanie przed ubieraniem na spacer. Używam tego samego kremu ;-)
Kiedyś odmroziłam sobie dłonie i koleżanka w szkole doradziła mi żebym nasiusiała sobie na nie. :-D:baffled: Myślałam że mnie wkręca, ale uff faktycznie pomogło. Teraz to już śladu nie ma, ale wtedy to miałam ręce jak nieboszczyk, wstydziłam sie. Urynoterapia, to metoda naturalna i napewno kontrowersyjna.

Mam pytanie do dziewczyn które używają pieluch wielorazowych. Jak je sie pierze i w czym ? Ile najlepiej mieć sztuk z każdego rozmiaru ? Kiedyś z mężem robiliśmy kalkulacje i nam wyszło że wcale sie nie opłaca, no ale właśnie jak to wygląda w praktyce ? U nas sie sprawdzają jednorazówki z Lidla, na noc i w podróż zakładamy Pampersy.

Kupinosia ja mam 3 otulacze i chyba z 20 tetr. Otulacze po wyjęciu z pralki są juz prawie suche.Piore normalnie, w proszku dla dzieci.

Mamjakty zostac pewnie nie zostanie. Moze przejdz sie z tym do lekarza, skoro to nie schodzi.

Bartek wczoraj nabil sobie dwa razy guza w tym samym miejscu. Za drugim razem az sie z nim poplakalam, bo tak mocno uderzyl o kant szafy :-( Stal przy nim Pawel, ja obok, a Bartek chyba chcial cos podnies z podlogi i stracil rownowage.

O pieluchach wielorazowych bardzo dobrze :tak: się wypowiadali dziś w "Pytaniu na śniadanie" - szkoda, że nie mogłam więcej obejrzeć, bo mnie dzieci wołały :baffled::-(, ja używałam do natki pampersów lub hugisów, ale teraz z Matem non stop już bardzo długo mamy Dada z Biedronki - są naprawdę dobre, ja tam za dużej różnicy nie widze, a to i tak jest "do d***", więc po co takie drogie dawać, jak i tak do kosza idzie (no, chyba, że dzidzia źle toleruje, ale Młody miał straszne problemy, na sterydach był nawet:-:)szok:, a pupa po tych pieluchach OK:tak:). Chusteczki też mamy dada:-).

A z tym miodkiem to ja też mam mega problem :sorry2::baffled::szok:, ale tylko w 1 uszku, drugie nawet ogarniam i mam wrażenie, że im więcej myję, tym jest gorzej, boję się, że mu wjadę za daleko i będzie miał problem:-:)wściekła/y:.

Też mnie zainteresowały te wielorazówki. Tetry mam bo jak Domiś był mały to na tetrach jechaliśmy i w lecie też.Możecie podrzucić jak wyglądają te otulacze?:-D
Mamjakty ja też smaruje tym kremem ale robie to w domu jak tylko zaczynamy się ubierać. Kiedyś wyczytałam że krem na zimę trzeba nakładać 20 min wcześniej przed wyjściem żeby zdążył się wchłonąć w skórę.Myślę że to nic groźnego tylko trzeba nawilżać żeby skóra się szybko zregenerowała:happy2:
Celinka83 kiedyś też tak miałam że w kuchni był tata, ja i nawet babcia a Domiś rypną głową o płytki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie jestem zwolenniczką pieluch wielorazowych...nie przekonałam sie do nich...może kiedyś
My stosowaliśmy zamiennie pieluchy z lidla,biedronki,tesco...co wpadło w ręce...ale od czasu przygody z Huggisami Piotrek odparzał sie na pleckach na każde poza Pampersami....on nie śpi na plecach więc to na pewno pieluchy....
Tetry stosowałam latem....ale tylko ze względu na upały i to że mogł sobie polatać nagusienki....w tym roku pewnie wejdą w użycie majtki....dużo majtek i pewnie dużo prania :-D :-D

Dzięki dziewczyny za rady, będę nawilżać, póki co poprawy nie widać :-( Ja sobie kiedyś dłonie odmroziłam i teraz co zimę mam spierzchnięte, czerwone, takie "stare" w dotyku :dry::dry: Oli poliki nie są szorstkie, w dotyku są normalne, gładkie, tylko właśnie sa te sine ślady, momentami zaczerwienione. Będziemy nawilżać i zobaczymy czy będzie poprawa.

Co do pieluch wielorazowych, kupiłam kiedyś dwie na próbę, takie z kieszonką - z zewnątrz wyglądają tak jak te, co Celinka linka wkleiła i one mają taką kieszonkę, do której wkłada się takie wkłady, tak wyglądają:
{Tots Bots} Pieluszka Pocket Tot bawełna | PIELUSZKI | Pieluszki z Kieszonką | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
{Hip Hip Baby} Pieluszka Wonderoo różowa | PIELUSZKI | Pieluszki z Kieszonką | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
One są na cały okres pieluchowania - je się reguluje tymi zatrzaskami :tak: Mi się podobają, ale mój mąż sceptycznie podszedł do tematu i nie dał mi kupić więcej :-( A dwie bez sensu tak prać... Może gdybym to ja zarabiała to mąż nie miałby nic do gadania, no ale cóż..... Więc sporadycznie je zakładam;-) Bardzo szybko schną :tak:
Z tetrą jakoś nie bardzo chciałoby mi się bawić - a Celinko nie zwija się taka pieluszka?

Ostatnia edycja:
reklama
a ja pytanko o mycie głowy ...bo Filip mi ostatnio cyrki wyprawia i nie dam rady mu spłukać włosków....czy któraś może stosowała takie rondo do kąpieli?? i czy się sprawdza u takich maluchów...??
nie było problemu a tak mu się z dnia na dzień pozmieniało...nie nadążam za tym dzieckiem :-D

Do góry