reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Adiva u nas po antybiotyku sprawdził się clotrimazol w maści plus flukonazol doustnie , bo jeszcze miała pleśniawki w buzi .
Clotrimazol ? Ten sam którego używa sie na zmiany grzybiczne w pochwie???Czy jest pod jakąś inną postacią?
A pleśniawkami nie strasz....mieliśmy raz pozbyliśmy sie i NIGDY WIECEJ.....:confused2:

Dokładnie ten sam bo zmiany na pupce potrafią być często czymś "zabrudzone" A clotrimazol stosuje się na grzybicę skóry i błon śluzowych np na zajady jest niezły w połączeniu z wit.b:-)

Dziewczyny wczoraj zauwazyłam u Piotrka między paluszkami u nogi rankę w pierwszej chwili się wystraszyłam bo nie wygląda to ładnie skórka pomarszczona i taka niby ranka... pierwsze co mi w panice wpadło do głowy to jakas grzybica czy cuś.... :szok: dopiero później zaczęłam kombinować i stwierdziłam, że po kąpieli mogłam niedokładnie wytrzec nóżkę, albo poprostu stopka się spociła, powstało odparzenie paskudne... Może wiecie czym to smarować?? tym samym kremem co dupke? Może znacie jakiś patent? dzięki z góry za rady.

Sytuacja wypisz wymaluj jak u nas, około 2 tyg to miał bo ani nivea na odparzenia ani mąka ziemniaczana nie pomagały no i co pomogło maść cynkowa dwa dni i nie było śladu. Wypróbuj myślę żę i Piotrusiowi pomoże. Aha i jak mu posmarujesz ja kładłam jej dość dużo to włóż mu kawałek watki miedzy paluszki bedzie sie szybciej goić.

Ostatnia edycja:
kurcza a Fifcio zaczal sie strasznie pocic ...zawsze po spaniu wloski mokre..myslicie ze to normalne?
w mieszkaniu nie grzeje ale ciepło mamy...

Może Filipa bierze jakieś cholerstwo a podczas snu sie człowiek chory poci i stad te mokre włoski?? Obserwuj go czy sie nosek nie zatyka albo nie zachowuje w inny sposób...Albo....idą mu ząbki co też sie objawia poceniem czyt.gorączką

Klaudaia niektóre typy tak maja.. Moja Jula czy zrowa czy chora często mokra....przyczyna moze byc tez niedobór wit D...ale watpie zeby to akurat u Fifiego.. moze mu poprostu za ciepło

reklama
przeziębiony nie jest...zębisko idzie na całego...ale temp nie ma, po prostu skubaniec się poci...
Wit D dajemy codziennie...kurde sama nie wiem...ehh może faktycznie ten typ tak ma...:tak:

Do góry