reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

U nas też się to czasem zdarza, ale to głównie przy odbiciu i w większości jest to ślina. Najczęściej wtedy jak po jedzeniu jest dużo na rękach, bo jak go puszczę na podłogę pobuszować to wszystko ok:-)

reklama
Dziękuje za odpowiedzi. Wpierw było że dziecko może ulewac nawet do 6 miesiecy a teraz sie okazuje że i do roku.

Dzisiaj rano ja łapałam siuśki Olki. Długo nic nie było, w końcu puściła bączka i woreczek sie nadmuchał :-D, w końcu coś tam nasiusiała.

Perla uzywam sporadycznie Emolium,(dostałam od dottore) i nivea z oliwka do kapieli aczkolwiek dermatolog woli wszystkie apteczne... smaruje go albo balsamem z nivea albo mam taka robiona maśc to po kapieli i rano go smaruje ale nie zawsze

ja cały czas w oilatum myję młodą i potem już niczym nie smaruję o nie ma takiej potrzeby - ostatnio jej się coś skóra na policzkach sucha robi - pewnie od wiatru - to po kąpieli smaruję kremem oilatum i jest ok.

MAMJAKTY no ja tez tak do tej pory robilam, ale sie zastanawiam czy moze juz nie czas zaczac stosowac jakies inne preparaty... bo czy w wodzie z Oilatum dobrze sie umyja np. wloski?

My kapiemy co drugi dzień w Oilatum i co drugi w płynie do kąpieli (płyn + szampon w jednym) dla niemowląt. Po kąpieli tak jak Mamjakty - nie smarujemy niczym, ewentualnie jak jest potrzeba to kremujemy kremem Oilatum. Ale z tym umyciem włosków, to ciekawe... u nas póki co włosków mało, więc raczej nie ma problemu ;-)

A my sie kąpiemy w płynie do kąpieli Nivea...ale głównie dla piany :-) A myjemy żelem johnson'a alb Hippa ( Hipp lepszy zdecydowanie) Kiedyś była Nivea i to cały zestaw miałam ale skóra Piotrka uodrponiła sie na produkty tej firmy...Po kąpieli na nóżki ( głównie kolanka i łokcie ) kremik bambino ( który swoją drogą jest też produktem Nivea) pachnie cudnie...jakbym do kwiaciarni weszła...a na buźce obecnie SOS z Nivei bo ze względu na leki i antybiotyk małemu zrobiły sie suche policzki i czółko....a na pupcie co mi w ręce wpadnie na odparzenia...lekarz zalecił często zmieniać bo tam szczególnie szybko sie skóra przyzwyczaja...

Te wszystkie emolienty używaliśmy przez pierwszy miesiąc życia Piotrka ale nie służyło mu....i moim dłoniom też nie...miałam je suche jak tarki....

A jakie możecie polecić szampony do włosków???Bo te żele do całego ciała niezbyt sie nadają do dłuższych...No i co najlepsze - młody może i cały ojciec ale włosy ma po mnie - KRĘCĄ SIĘ :-D :-D :-D

reklama
Do góry