reklama
poletka
Fanka BB :)
Ja mam problem bo ostatnio Niuńka robi takie kupska, że zabrudzona aż po pępek Niestety krocze całe też zapaćkane i nawet do środka troszkę jej się dostaje. Przemywam wodą ale czy to wystarczy?- wszystkiego w ten sposób napewno nie dam razy wymyć.
mamjakty
styczniówka 2009
poletka - zawsze po kupce możesz podmyć Niuńkę w umywalce chociażby pod bieżącą wodą ;-)
Poetka ja moje dzieci od samego początku myję w umywalce doskonale sie tak podmywa.. aczkolwiek dziewczynkę łatwiej bo nic sie nie merda i nie przeszkazdza -po kupce szczególnie wskazana woda i mydło jezeli sie martwisz o fifuline córeczki to od czasu do czasu przemywaj jej riwanolem (ja mam taki w żelu) mozesz tez podmyc tantum rosa albo płynem do hig intymnej
Dzięki za szamponowe odpowiedzi....coś bede kombinować na te złote włosy Zarazka.....
A jeśli na odparzenia Bephanten nie daje rady to co można jeszcze kupić???Linomag u nas średnio...Mały po antybiotyku ma takie bomby w pieluszce że jak zaraz po nie zareaguje to pupcia cała czerwona...aż mu sie plamy robią...masakra...juz nie wiem jak sobie z tym radzić....
A jeśli na odparzenia Bephanten nie daje rady to co można jeszcze kupić???Linomag u nas średnio...Mały po antybiotyku ma takie bomby w pieluszce że jak zaraz po nie zareaguje to pupcia cała czerwona...aż mu sie plamy robią...masakra...juz nie wiem jak sobie z tym radzić....
Rondzia
Fan(ka)
Aquastop ziołoleku polecam.
O ten http://www.sklep.ziololek.pl/?p=productsMore&iProduct=17
Na odparzenia cudo a po antybiotyku normalne ze kupa kwasna i żrąca
O ten http://www.sklep.ziololek.pl/?p=productsMore&iProduct=17
Na odparzenia cudo a po antybiotyku normalne ze kupa kwasna i żrąca
adiva - my zakończyliśmy terapię antybiotykowa wczoraj, mała miała tak odparzoną dupkę że pierwszy raz coś takiego widziałam. Nie dość że robiła kupki (małe bo małe ale zawsze) co kilkadziesiąt minut to skóra czerwona az placki się porobiły, i przy zmianie pieluszki nawet jak ją delikatnie wycierałam chusteczką to płakała z bólu, poszłam z nią do lekarza on mi przepisał
maść cholorinaldin H (2xdziennie) po 2 dniach - pupencja jak marzenie,
zmieniłam jej też krem (bo stosowałam surocrem, linomag i nivea, ale bez rezultatów) na puder z nivea - powiem ci że revelka tylko trzeba pilnować żeby pielucha nie była przemoczona bo będzie jeszcze gorzej. I takim sposobem zmieniałam pampery małej co godzinkę posypywałam pudrem i wietrzyłam ile wlezie - rozłożyłam jej podkład w łóżeczku przykryłam becikiem i bawiłyśmy się tak z godzinkę ona co chwilka podciągała nóżki do góry i wietrzyła się - pomogło i to baaardzo
a jak robiła kupki to sruu do wanny, podmywałam ją prysznicem - ona szczęśliwa a ja spokojna że pupencja czysta i ją nie boli tak jak przy używaniu chusteczek.
a do włosków używamy - nivea płyn do mycia ciała i włosów HA albo normalny - włoski super (nie myłam jej już tydzień i wclae nie wyglądają gorzej) :-):-):-)
Poletka - córcie wsadź do wanny i prysznicem ją potraktuj - radochy będzie miała co nie miara a napewno lepiej ją umyjesz prysznicem i mydełkiem aniżeli wytrzesz chusteczką ;-)
maść cholorinaldin H (2xdziennie) po 2 dniach - pupencja jak marzenie,
zmieniłam jej też krem (bo stosowałam surocrem, linomag i nivea, ale bez rezultatów) na puder z nivea - powiem ci że revelka tylko trzeba pilnować żeby pielucha nie była przemoczona bo będzie jeszcze gorzej. I takim sposobem zmieniałam pampery małej co godzinkę posypywałam pudrem i wietrzyłam ile wlezie - rozłożyłam jej podkład w łóżeczku przykryłam becikiem i bawiłyśmy się tak z godzinkę ona co chwilka podciągała nóżki do góry i wietrzyła się - pomogło i to baaardzo
a jak robiła kupki to sruu do wanny, podmywałam ją prysznicem - ona szczęśliwa a ja spokojna że pupencja czysta i ją nie boli tak jak przy używaniu chusteczek.
a do włosków używamy - nivea płyn do mycia ciała i włosów HA albo normalny - włoski super (nie myłam jej już tydzień i wclae nie wyglądają gorzej) :-):-):-)
Poletka - córcie wsadź do wanny i prysznicem ją potraktuj - radochy będzie miała co nie miara a napewno lepiej ją umyjesz prysznicem i mydełkiem aniżeli wytrzesz chusteczką ;-)
aniaj151
Fanka BB :)
Adiva na odparzenia polecam mąkę ziemniaczana. Albo ugotuj krochmal, albo dodaj troszkę mąki do kąpieli. Ja nawet przy myciu pupci w umywalce po kupie brałam troszkę mąki na rękę i przemywałam. Na Dominika działa to rewelacyjnie, żadna maść nie dawała jak szybkiego efektu. No i oczywiście wietrzenie to podstawa
Co do szamponu to używamy Johnsona lawendowego i jest ok. Nie mam porównania bo tylko ten używaliśmy
Co do szamponu to używamy Johnsona lawendowego i jest ok. Nie mam porównania bo tylko ten używaliśmy
reklama