reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Tosia - pięknie.
Antares ty sie ciesz, że dziecko nie ma skłonności do przesadzania z wagą. Może ominą ją problemy ze zrzucaniem zbędnych kilosków.

reklama
Tośka super że waga rośnie ;D

Magds_S moze mała była za grubo ubrana dzisiaj było mega ciepło i sąsiadki syn też sie darł w niebogłosy bo mu za ciepło było
jak zdjeła czapke było ok Olcia dziś bez czapki leżała i spała 2 godz na tarasie tylko spodenki i body z długim rękawkiem plus cienki kock!

tetka1 a czy to jakis konkretny masaz?jak to ma wygladac?czy poprostu lekkie uciskanie od oczka w dol noska?

Madzia i Dziusia to super ze po ,,uczuleniu,, nie ma sladu
ja tez rozszerzam po malu diete o zakazane potrawy i na razie odpukac nic sie nie dzieje
moze wiec to nie skaza????

Najwazniejsze ze Tosia systematycznie przybiera,moja Natalka tez grubaskiem nie jest

Karolla pisze:
Magds_S moze mała była za grubo ubrana dzisiaj było mega ciepło i sąsiadki syn też sie darł w niebogłosy bo mu za ciepło było
jak zdjeła czapke było ok Olcia dziś bez czapki leżała i spała 2 godz na tarasie tylko spodenki i body z długim rękawkiem plus cienki kock!

Właśnie absolutnie nie była za grubo ubrana. Ja ją rozebrałam, leżała w kurteczce i rajstopkach w gondoli. I sie darła. Może wie, co ją jutro czeka-szczepienie, 3 wkłucia. Sama jestem cała w strachu ::).

Madzia a czemu az 3? choc tak niewim po co pytam jak i tak za chwile nie bede wiedziala o co biega.... :(
Jeszcze nie odrobilam lekcji o szczepieniach

Antares77 pisze:
No.Tosia waży 4640 :) czyli systematyczny wzrost wagi :) jest drobiazgiem ale sie cieszę, że nie waga nie spada.Mam nadzieej, ze pediatra podzieli mój entuzjazm :)

ale masz kruszynke moja to wazy 5800 a sa tej samej daty (to nie jest malo?)

Magda_S może miała gorszy dzień i jej ciepło nie odpowiadało, bo parówka była na maksa !

Ewako - 3 kłucia jak się szczepi tymi bezplatnymi + Hibb. Iga też tak ma :(
Blond - jaka piekna waga. My idziemy w poniedzałek na szczepienie, ważenie to zobaczymy ile Iga urosła (no i Mati tak przy okazji na bilans 6 latka)

reklama
kacha107 pisze:
tetka1 a czy to jakis konkretny masaz?jak to ma wygladac?czy poprostu lekkie uciskanie od oczka w dol noska?
kacha107 ja to po prostu leciutko jezdzilam palcem od oczka wzdluz noska w dol i w gore, jakies tam kanaliki byly niedrozne (ponoc czesto sie zdarza u takich malenstw), u Teo ropialy oba oczka i to tak ze czasami rano mial problemy z ich otworzeniem. A jakby nie pomoglo, to lekarz z pewnoscia przepisze Ci jakis specyfik odpowiedni dla takiego malenstwa.
Madzia_S a moze Marysia chciala sobie troche pojezdzic w wozku, a nie tylko "przebywac"? moj Tosiek jak za dlugo siedzi w wozku, to zaczyna sie od razu wiercic, ale jak ruszymy to jest git.

Do góry