reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

ewako pisze:
Madzia a czemu az 3? choc  tak niewim po co pytam jak i tak za chwile nie bede wiedziala o co biega.... :(
Jeszcze nie odrobilam lekcji o szczepieniach

3 wkłucia-bo jedziemy programem obowiązkowym plus HiB. 2 wkłucia-obowiązkowe, przeciwko HiB-jako trzecie. Ale oczywiście szczepienia nie było, bo SŁUŻBA ZDROWIA STRAJKUJE ! Osiwieć można ::).

reklama
Znowu. A miałam tyle pytań, nie podoba mi się jej kaszel, chrychanie, coś jej jakby osiadało na oskrzelikach. I nie za bardzo wiem, czy to normalne, ze puszcza takie śmierdzące bąki. No i niczego się nie dowiem, bo lekarza nie ma, co za świat.

ja pytalam Madzia o kaszel jak zdarza sie tak 2 razy na dobe to ok. Po prostu oczyszcza drogi oddechowe. A moje dziecie tez chrypie, to aspirator idzie w ruch ( niedobra matka jestem bo nawet o 00.00 potrafie mu to cos wyssac), pod warunkiem ze to z noska.

Kurde ja mam dzis wizyte u ortopedy czyzbym jednak nie miała? ??? ??? ???
dzwonie

No i bylismy u ortopedy i bioderka idealne. Ale baba mi nie chciała dac skierowania na usg bioderek ??? ??? ???
a przecie to refundowane. czy myslicie ze powinnam isc? My jeszcze nie robiliśmy usg

Ja znalazłam sobie przychodnię gdzie robili do razu USG.
Przy badaniu bioderka wyglądały pięknie i odwodzi równiuteńko a na USG wyszło ze jedno troche zle wygląda i dostaliśmy zalecenie pieluchowania, więc moze jednak upieraj się przy tym skierowniu. Pogadaj z pediatrą moze Ci wypisze.

Ewako, ja w ogóle nie rozumiem co to znaczy kurczę, ze nie chciała ??? Nie ma chcieć, tylko musi dać. U mnie ortopeda na badaniu od razu robił USG, myślałam, ze to jest standard wszędzie. Poproś pediatrę.

moj na pocaztku tez zalecal tylko pieluchowanie i skierowania nie chcial dac wiec sama sie prywatnie umowilam na wizyte i usg od razu...na szczescie i nie szczescie przy kolejnej wizycie sam dakl skierownie bo pielcuuhowanie nie pomalago...ech a teraz na drugiej wizycie u ortopedy dostalismy rozkaz kupienia majtasów malemu..... :-(

reklama
Od dwóch tygodni Oliwka się straszni ślini ale to strasznie!!!!!!!!!

Czy Wasze Dzieciaczki też??

Do góry