reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Tosia - pięknie.
Antares ty sie ciesz, że dziecko nie ma skłonności do przesadzania z wagą. Może ominą ją problemy ze zrzucaniem zbędnych kilosków.

reklama
Tośka super że waga rośnie ;D

Magds_S moze mała była za grubo ubrana dzisiaj było mega ciepło i sąsiadki syn też sie darł w niebogłosy bo mu za ciepło było
jak zdjeła czapke było ok Olcia dziś bez czapki leżała i spała 2 godz na tarasie tylko spodenki i body z długim rękawkiem plus cienki kock!

tetka1 a czy to jakis konkretny masaz?jak to ma wygladac?czy poprostu lekkie uciskanie od oczka w dol noska?

Madzia i Dziusia to super ze po ,,uczuleniu,, nie ma sladu
ja tez rozszerzam po malu diete o zakazane potrawy i na razie odpukac nic sie nie dzieje
moze wiec to nie skaza????

Najwazniejsze ze Tosia systematycznie przybiera,moja Natalka tez grubaskiem nie jest

Karolla pisze:
Magds_S moze mała była za grubo ubrana dzisiaj było mega ciepło i sąsiadki syn też sie darł w niebogłosy bo mu za ciepło było
jak zdjeła czapke było ok Olcia dziś bez czapki leżała i spała 2 godz na tarasie tylko spodenki i body z długim rękawkiem plus cienki kock!

Właśnie absolutnie nie była za grubo ubrana. Ja ją rozebrałam, leżała w kurteczce i rajstopkach w gondoli. I sie darła. Może wie, co ją jutro czeka-szczepienie, 3 wkłucia. Sama jestem cała w strachu ::).

Madzia a czemu az 3? choc tak niewim po co pytam jak i tak za chwile nie bede wiedziala o co biega.... :(
Jeszcze nie odrobilam lekcji o szczepieniach

Antares77 pisze:
No.Tosia waży 4640 :) czyli systematyczny wzrost wagi :) jest drobiazgiem ale sie cieszę, że nie waga nie spada.Mam nadzieej, ze pediatra podzieli mój entuzjazm :)

ale masz kruszynke moja to wazy 5800 a sa tej samej daty (to nie jest malo?)

Magda_S może miała gorszy dzień i jej ciepło nie odpowiadało, bo parówka była na maksa !

Ewako - 3 kłucia jak się szczepi tymi bezplatnymi + Hibb. Iga też tak ma :(
Blond - jaka piekna waga. My idziemy w poniedzałek na szczepienie, ważenie to zobaczymy ile Iga urosła (no i Mati tak przy okazji na bilans 6 latka)

reklama
kacha107 pisze:
tetka1 a czy to jakis konkretny masaz?jak to ma wygladac?czy poprostu lekkie uciskanie od oczka w dol noska?
kacha107 ja to po prostu leciutko jezdzilam palcem od oczka wzdluz noska w dol i w gore, jakies tam kanaliki byly niedrozne (ponoc czesto sie zdarza u takich malenstw), u Teo ropialy oba oczka i to tak ze czasami rano mial problemy z ich otworzeniem. A jakby nie pomoglo, to lekarz z pewnoscia przepisze Ci jakis specyfik odpowiedni dla takiego malenstwa.
Madzia_S a moze Marysia chciala sobie troche pojezdzic w wozku, a nie tylko "przebywac"? moj Tosiek jak za dlugo siedzi w wozku, to zaczyna sie od razu wiercic, ale jak ruszymy to jest git.

Do góry