reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Napewno nie z ich ilością, tylko z tym zeby się nei odparzało i nie robiło za duzo potówek. Czy to moze tylko moje dziecko ma jakies skłonności do tego?

reklama
Jaś miał potówek troszkę tak przy szyi, ale myję mu buzię ite fałdki na szyi przegotowaną wodą z sodą (łyżeczka na szklankę) 2 razy dziennie i od tamtej pory nic nie ma :)

My przy kąpieli unosimy pucki co by szyjkę umyć dokładnie ;D potem dokładnie wycieramy i balsamik i wsio ok!

a mojej Malej lzawi jedno oczko,i biale sturki jej sie zbieraja w tm oczku,przemywam sola fizjologiczna ,ale nic nie pomaga,jakby cos tam siedzialo w tym oczku,chociaz nic nie moge znalezc,co robic???

ja tez faldki staram sie codziennie dokladnie umyc i dobrze wysuszyc, a jak sie odparza to traktuje je ta sama mascia co pupe, inne wrazliwe miejsca u Toska to paszki i faldki pod kolanami ( z tylu).
kacha107 ja za rada Rybki masowalam okolice oczka (miedzy oczkiem i w dol noska) pomoglo, to samo nam pozniej lekarz radzil, a gdyby nie pomoglo to przepisala nam masc antybiotykowa, ale nie stosowalismy bo po 2 dniach masazu przeszlo.

DZiusia my też dokładnie myjemy fałdy na szyjce a os czasu do czasu zasypką alantan - i jest super.

kacha107 pisze:
a mojej Malej lzawi jedno oczko,i biale sturki jej sie zbieraja w tm oczku,przemywam sola fizjologiczna ,ale nic nie pomaga,jakby cos tam siedzialo w tym oczku,chociaz nic nie moge znalezc,co robic???

Kacha a to nie zapalenie spojówek?

No.Tosia waży 4640 :) czyli systematyczny wzrost wagi :) jest drobiazgiem ale sie cieszę, że nie waga nie spada.Mam nadzieej, ze pediatra podzieli mój entuzjazm :)

reklama
Ja go w pełni podzielam :). TOŚKA TAK TRZYMAĆ!!!

My się nie możemy z Maniutkiem w kwestii przebywania na świeżym powietrzu dogadać. Myśłałam, ze wylegiwanie się w gondoli w ogrodzie rodziców, to jest to co niemowlęta lubia najbardziej, zabrałam ją dzisiaj na płażowanie ale się okazalo, że ona NIE BĘDZIE LEŻEĆ NA SŁOŃCU, ANI POZA SŁOŃCEM. Bo jest za jasno, za ciepło i w ogóle do niczego, w związku z czym strasznie się darła, az do momentu kiedy wniosłam gondolę do domu i wtedy już było wszystko ok. Będzie bladziocha po mamusi  ;D.
Więcej jej na taką przykrośc nie narażę, ponadto po karmieniu w ogrodzie znalazłam w staniku kleszcza, po tym jak mnie udziabnął, gdzie nie powinien. Boli.

Do góry