reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piekna mama :)))))))

reklama
no nie mów że balsamu na cellulit nie można używać? ja ostatno smaruje się oliwką ale też czasami balsamem na celulit .........zaszkodziłam maleństwu???????????

w temacie balsamów brązujących polecam ziaję,ładnie brązuje i nie brudzi:)
jeśli o samoopalacz chodzi to do nóg polecam LANCOME STAR BRONZER co prawda nie jest najtańszy,ale dla mnie bezkonkurencyjny i wydajny,
do twarzy od lat używam CHANEL SOLEIL IDENTITE AUTO BRONZANT-jest delikatny,nie pozostawia plam,baaaaaardzo wydajny.Twarz wygląda świeżo i ładnie:-).

Z tego co wiem NIE WOLNO w ciąży stosować żadnych kosmetyków do cellulitu ponieważ zawierają substancje niebezpieczne dla płodu.

W czasie ciąży wzrasta zagrożenie cellulitem. Maja na to wpływ hormony, a dokładnie duża nadwyżka estrogenu nad progesteronem. Zwykle dzieje się tak m.in. w czasie ciąży, menopauzy, dojrzewania, stosowania hormonalnych tabletek, hormonalnej terapii zastępczej. Estrogeny powodują wzrost przepuszczalności naczyń oraz zatrzymanie wody w organizmie i obrzeki. Jednocześnie to dzięki nim skóra jest bardziej elastyczna i lepiej się rozciąga, co jest dużą zaletą w czasie ciąży.

Sposoby na cellulit w ciąży:
Ćwiczenia i ruch - ułatwiają krążenie limfy w naszym organizmie, a co za tym idzie usuwanie toksyn z naszego ciała. Brak ruchu powoduje zaburzenie działania układu limfatycznego, przez co toksyny zamiast być wydalone zalegają w komórkach tłuszczowych. Powodując ich rozrost, widoczny dla nas w postaci cellulitu.
Kosmetyki na cellulit - nie wszystkie mogą być stosowane przez kobiety ciężarne. Kremy zawierające kofeinę, retinol, witaminę A, nie powinny być stosowane przez kobiety ciężarne. Najlepszym rozwiązaniem w tym szczególnym okresie jest stosowanie kremów nawilżających, oraz kremy zapobiegające rozstępom dla kobiet ciężarnych
masaż - przy regularnym masażu np.rano po wyjściu z prysznica dosłownie wystarczą 4 min (zawsze w kierunku do serca) by już po tygodniu był efekt. Poprawie mikrokrążenie i odprowadza zaległą limfę. W tym miejscu polecamy olejki ekologiczne do masażu które są bezpieczne dla mam w ciąży i wg. naszych klientek skutecznie działają.

Ostatnia edycja:
Hmmm kurcze ja też wcierałam dość sporo balsamu antycellulitowego w uda i pośladki i to takiego z kofeiną hmmmm no nic mam nadzieję,że nie zaszkodziłam.......bo z kolei wyczytałam gdzieś ,że kosmetyki w zasadzie wnikają w naskórek i nie dostają się do krwiobiegu,chyba że przeprowadziło się przed nałożeniem np dermoabrazję....kurcze,ale i tak mam teraz cykora :szok:

Co do basenu to nareszcie w tą sobotę wybrałam się z synem i było fantastycznie-polecam szczerze,choc pare osób przyglądało się mojemu brzuszkowi nie wiedząc do końca czy to ciąża czy taki mam spory brzuchol. Ale co mi tam ;-) Planuję powtarzać te wypady jak najczęściej tylko muszę zakupić kostium jednoczęściowy wiekszy,bo w stary ledwo juz się mieszczę :-D

Po krótkim "doszkoleniu" robię edit: jednak kofeina nie jest groźna, inne substancje zawarte w większości balsamów antycellulitowych też. Nie wolno pod żadnym pozorem stosować retinolu i mocno stężonych kwasów-ale to chyba dopiero w kremach dla kobiet 40+ są. Ja jeszcze nie mam potrzeby stosowania takich silnych specyfików na szczęście. A tutaj o kosmetykach,które szkodzą w ciazy trochę więcej:
http://zdrowie.onet.pl/1503644,3580,,,,kosmetyki_kt_re_szkodz_w_ci_y,ekspert_polozna.html

Ostatnia edycja:
A ja pytalam dzis moja gin o tipsy czy sa szkodliwe czy na slub jakby moje paznokcie zawiodly moge sobie zrobic ,a ona powiedziala ,ze jasne i ze nie wie skad sie biora te wszystkie teorie ,ze to wrecz mordercze dla dziecka. Powiedziala ,ze mam robic i w szczegolnosci jezeli sprawi mi to przyjemnosc i bede wesola to juz wogole :D

Chyba za bardzo nie ma sensu używać balsamów na cellulit w ciąży, bo teraz "rośniemy", lepiej to zostawić na okres po ciaży. Zwłaszcza brzuszka nie wolno smarować żadnymi ujędrniaczami, bo skóra ma się łatwo rozciągać, a nie być napięta. A przy takiej dawce hormonów ciążowych żaden nawet drogi preparat nie zwalczy nam cellulitu, bo właśnie w ciąży gromadzimy tłuszczyk, który jest magazynowany i zużywany w okresie karmienia, więc to trochę walka z wiatrakami, a można dodatkowo maleństwu zaszkodzić.

A ja pytalam dzis moja gin o tipsy czy sa szkodliwe czy na slub jakby moje paznokcie zawiodly moge sobie zrobic ,a ona powiedziala ,ze jasne i ze nie wie skad sie biora te wszystkie teorie ,ze to wrecz mordercze dla dziecka. Powiedziala ,ze mam robic i w szczegolnosci jezeli sprawi mi to przyjemnosc i bede wesola to juz wogole :D

ja nie słyszałam żeby były szkodliwe. Są szkodliwe ale dla osb, które je robią i pracują po 8 godzin w oparach akrylu, acetonu i innych paskudnych rzeczy. Trzeba tylko je zdjąc do szpitala

reklama
no wlasnie nie pamietam ktora z dziewczyn ale ktoras pisala ,ze w ciazy nie powinno sie robic tispow ani akrylowych ani zelowych bo ponos klej ktory wiaze akryl jest szkodliwy ,opary czy cosik. Ja w kazdym badz razie pisze co mi mowila ginka i jestem spokojna ,ze w razie gdy moje pazurki sie zechca polamac np 3 dni przed slubem to mam mozliwosc zrobienia "czipsow" jak to mowi moja babcia :D

Do góry