reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piekna mama :)))))))

Dokładnie basen=ryzyko infekcji,ale ja też myślę żeby się skuścić-bo przy okazji można miło spędzić czas całą rodzinką. Skoro mówicie,że tampony się sprawdzają to może w ten weekend "zaryzykuję" :tak:

reklama
O jacie Haszi , ale wynalazek. O tamponie i basenie juz słyszałam, że tak najbezpieczniej także poza ciążą, bo rzesistki lubią w duzych pływalniach po kafelkach spacerować ;-)
Jeśli chodzi o emotki, to nareszcie do tego doszłam, gdzie się schowały :-)
Trzeba nacisnąć po d opdowiedzią obok "wyślij odpowiedz" jest "zaawansowana edycja" i w to klikam i tam sa juz wszystkie emotki, wtedy tak samo wyślij :)

dziewczyny, czy w zwiazku z wiosna planujecie jakies specjalne zabiegi upiekszajace? albo zakup ciekawych specyfikow do pielegnacji ciala, twarzy?

z tego, co kojarze jest z nami jedna kosmetyczka - moze polecilaby nam bezpieczne w ciazy zabiegi :-)

jak narazie od krotkiego czasu stosuje piling, zeby wygladzic twarz i pozbyc sie starego, zimowego naskorka :-)

Ja zaczynam już myśleć nad zakupem kremu z wysokim filtrem do twarzy-ale to nie w celach pielęgnacyjncyh tylko zapobiegawczych oczywiście. Bardzo się obawiam tych przebarwień na twarzy -mam już jedną plamkę od słońca (po pigułkach anty). Może się okazać tak,że za 2-3 tygodnie przygrzeje słoneczko, a twarz najbardziej narażona.
A co sądzicie o samoopalaczach-nie chcę straszyć białymi girami latem-niestety mam małe doświadczenie. Używałam ze 2 razy w życiu i pamiętam,że strasznie to śmierdzi po paru godzinach. Znacie jakieś samoopalacze warte polecenia-no i czy wogóle możemy stosowac samoopalacz w ciąży?:sorry2:

Hej! Słuchajcie, byłam w poniedziałek u gina i przy okazji zapytałam, jak to jest z tym basenem... w sensie używać tamponów, a może jakieś inne sposoby istnieją? Powiedział, że tamponów absolutnie nie używać, bo mają to do siebie, że wszystko wchłaniają, więc jakiegoś zarazka też mogą przechować i nam sprezentować... Ja na basen to raczej z daleka tylko patrzę,ale może przyda się to którejś z Was! A może Wasi lekarze mają inne zdanie na ten temat...
pozdrawiam

she-shu, ja polecam balsam brązujący z serii Lirene cafe mocha, z tym że ja jestem totalnie "blada twarz" a używam tego do karnacji ciemnej i dopiero widzę zadowalające efekty:))) nie jest drogi a pachnie, jak nazwa wskazuje, kawusiowo:)))

Hashi, zaglądam do Was czasem i trafiłam na Twoją propozycję obliczenia rozmiaru stanika... Jeśli znajdziesz chwilkę i będziesz miała ochotę - to byłabym Ci bardzo wdzięczna:)) bo na co, jak na co, ale na wygląd piersi to mamy chyba największy wpływ;)))
Moje rozmiary:
72/97
Serdecznie pozdrawiam i życzę Wszystkim dużo poweru przed Świętami i uśmiechu na Święta:))))

Ostatnia edycja:
dzięki Ida sierpniowa za radę . Z tym ,że z tego co wyczytałam na tej stronie Samoopalacze :: MediWeb.pl to każdy samoopalacz śmierdzi po godzinnym kontakcie ze skórą. " I wreszcie cecha, która najbardziej zniechęca, a mianowicie dość nieprzyjemny zapach, który pojawia się po około godzinie od użycia samoopalacza. Zapach ten towarzyszy reakcji jaka zachodzi między DHA a naskórkiem. Nie zależy on tak bardzo od składu kremu samoopalającego, tak samo będzie "śmierdział" drogi i jak tani samoopalacz"

Pocieszające jest to co napisali o tym DHA ,że nie jest szkodliwe w ciąży-także spóbuję,gdy przyjdzie czas na odkrycie nóżek.
Co więcej jeśli DHA by przenikało do krwiobiegu to nawet lepiej bo przeciez zaleca się suplementacje o DHA w ciąży: http://www.biomedical.pl/ciaza/dha-kwas-tluszczowy-omega-3-a-ciaza-266.html

Wyczytałam też o samoopalaczu Sopot z ziajii-wiele osób go chwali, a do tego jest podobno niedrogi.

Ostatnia edycja:
dzięki Ida sierpniowa za radę . Z tym ,że z tego co wyczytałam na tej stronie Samoopalacze :: MediWeb.pl to każdy samoopalacz śmierdzi po godzinnym kontakcie ze skórą. " I wreszcie cecha, która najbardziej zniechęca, a mianowicie dość nieprzyjemny zapach, który pojawia się po około godzinie od użycia samoopalacza. Zapach ten towarzyszy reakcji jaka zachodzi między DHA a naskórkiem. Nie zależy on tak bardzo od składu kremu samoopalającego, tak samo będzie "śmierdział" drogi i jak tani samoopalacz"

Pocieszające jest to co napisali o tym DHA ,że nie jest szkodliwe w ciąży-także spóbuję,gdy przyjdzie czas na odkrycie nóżek.
Co więcej jeśli DHA by przenikało do krwiobiegu to nawet lepiej bo przeciez zaleca się suplementacje o DHA w ciąży: DHA - kwas tłuszczowy Omega-3 a ciąża

Wyczytałam też o samoopalaczu Sopot z ziajii-wiele osób go chwali, a do tego jest podobno niedrogi.

Ten z Ziaji jest spoko.. kiedys go mialam. Skora wygladala na opalona juz po paru aplikacjach :-)

reklama
Do góry