reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

Doxa popros meza niech cie troche pomasuje ;D Mi tez by sie masaz przydal, bo od tego siedzenia rzy kompie mnie ramiona bola.

reklama
Mi to zaczyna kręgosłup siadać mimo że praktycznie Kamy nie noszę na rękach :( Czasami odgiąć się znad wanny czy wersalki przekracza moje możliwości.

Mi to zaczyna kręgosłup siadać mimo że praktycznie Kamy nie noszę na rękach
Namawiam wszystkie mamy do odwiedzin masazysty!!!! Organizm po ciazy i szczegolnie kregosłup jest strasznie zdewastowany!!!!! I jak juz teraz boli to na pewno sie nic nie poprawi a same cwiczenia nie pomogą. Niestety. Raz ogladałam program gdzie pan polecał sposob na delikatne wstawienie kregów poprzez owiniecie recznikiem wałka (takiego do walkowania ciasta) i połozeniu sie na niego plecami i delikanie nalezy sie przemieszczac. Ja tego nie probowałam, ale kołyske zdecydowanie polecam.

Doxa- ja zawsze chetnie cwiczenia powymmyslam dla Was:)

Atas a orientujesz się może, jak wysiłek fizyczny wpływa na laktację? słyszałam, że ćwiczenia, szczególnie siłowe mogą zmienić smak mleka ...

Atas, dawaj ćwiczenia :)
Ja właśnie zapisałam się na serię masazy na kręgosłup, nosić staram się nie nosić Natalki, w sumie najwięcej noszę ją na nasszych spotkaniach, ale wystarczy kilka wyciuągnięć z łózeczka czy kojca i czuję, że wymiękam :)

Jazz- o wysiłku i laktacji nie słyszałam, ale na pewno trzeba pic wiecej wody bo wraz z wysiłkiem i potem niestety ją tracimy a mleczko musi sie z czegos tworzyc. Natomiast smakiem bym sie nie przejmowała bo te bąble i tak mleczko z cycusia uwielbiają ponad wszystko.

MAgdusiek i Jarella- w takiem razie wrzuce cwiczenia na kregosłup na poczatek na prosbe Jarreli. Ale uprzedzam ze niestety one za duzo nie dadza jak sa kregi powystawiane.
No wiec lezymy na brzuszku, rece wysuniete przodem w przód. Unosimu delikatnie (nie za wysoko) na przemian raz jedna reke a raz drugą. Twarz zwrocona w podłoge, nie zadzieramy głowy (to wazne) i nie podnosimy tych rak za wysoko, trzymamy ok 5 s. i opuszczamy. Nastepnie mozna dołączyc nogi z palcami obciągnietymi. Na przemian prawa reka i lewa noga i odwrotnie. To na poczatek

Niezawodna jest kołyska. O kocim grzbiecie nie zapominajcie równiez ;)

reklama
Do góry