reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

Doxa bardzo chetnie moge doradzić, ale na mnie to nie skutkuje :( :( Wytrwałość to klucz do sukcesu- niestety :laugh:
Jak sądze to brzuch bioderka i tyłeczek Cię męczą, ale przede wszystkim zadbajcie kobietki o kregosłupy!!!!!
POWSTAWIAJCIE SOBIE KREGI, BO PO CIAZY KREGOSŁUP JEST DO REMONTU!!!!!!!!!!!!!

reklama
Zatem I i podstawowa zasada zanim zaczniemy cwiczyc na poszczególne partie miesni nalzy sie porzadnie rozgrzać, w celu przejscia na poziom aerobowy (tlenowy) Czyli np skakanka, rowerek hula hop ale conajmniej 15 min (to jest minimum) no a potem mozna juz na brzuszko cwiczyc. Przy cwiczeniach w lezeniu zawsze musisz miec nogi w kolanach ugiete, a kregosłup powinien przylegac do podłogi(to jest prawidłowa pozycja wyjsciowa) no i oczy zwrocone w strone sufitu, jesli dłonie masz nad głową,, jesli wyciągniete od siebie to broda do mostku. W kazdym razie wydech jest zawsze w pozycji uniesionej. Zalecam pocwiczyc potem na ten kregosłup dla wyrownania no i o dolnych partach brzucha nie wolno zapominać. Na skosnie nie ma nic lepszego niz hula hop ;) No a pioderka to zawsze najgorzej, ale jak juz pochopsasz troche na skakance to i one wcm zejdą.
Tak mi trudno pisac jak cwiczyc bo najlepiej to pokazc. ;)
Ale systematycznosc to niestety ale podstawa. :( ::)

Atas dzięki, kiedyś ćwiczyłam, więc nawet rozumiem co do mnie piszesz :laugh:

No właśnie, tylko ta systematyczność ... w domku samemu to ciężko ... chyba muszę się gdzieś zapisać, tylko co z Olim?

to ekstra.
Najlepiej jakbys miała jakies konkretne pytania dot cwiczen itp to byłoby latwiej ;)
Wiesz ja zostawiałam Ige z mężem, ale ii tak sie migałam od cwiczen. Na studiach to prowadziłam wodny aerobik- to było super :)

ja właśnie jestem na etapie zapisywania się na siłownię  :) też mam problem - co w tym czasie zrobić z małym, ale może moja babcia, która mieszka blisko będzie mogła na godzinkę iść z nim na spacer - pod warunkiem, że będzie się dobrze czuć, bo to już starsza pani....kurcze tylko ja mam słomiany zapał - już tyle razy zapisywałam się na różne aerobiki i po miesiącu zapał mi mija  :( może jak zobaczę się w niedzielę w kostiumie kąpielowym to mnie zmobilizuje  ;D

ja kiedyś chodziłam na aerobic, było super, ale minęło... pani odeszła, póxniej remontowali, a póxniej jakoś nie wychodziło. W sumie na tym stepperze powinnam połazić codziennie, może spróbuję od jutra?

reklama
magdusiek pisze:
Doxa, to może się umawiajmy?

???
Jak? Będziemy ćwiczyć w tym samym czasie każdau siebie w domu? Czy razem na jakiś fitness .... czy może na zmianę będziemy dzieci sobie pilnować?

Do góry