reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

no to pozazdrościć. siostra mojej przyjaciółki też schudła w czasie ciąży. zawsze była okrąglutka, a w czasie ciąży chociaż jadła za dwóch i nic się nie ograniczała nic prawie nie przytyła, więc w ostatecznym rozrachunku (tzn po porodzie i karmieniu) wyszło, że schudła. też się łudziłam taką nadzieją, ale jednak nie...
no, niestety... później będę się gimnastykować :) z bobolkiem:)

reklama
hi hi... ja też się łudziłam, że nie przytyje w ogóle, przy mojej nadwadze wydawało mi się to bardzo możliwe... a tu dupa... i tyję jak normalna baba w ciąży... ;)

to tak jak ja. nie wiem ile obecnie ważę, ale pewnie się dowiem w środę:) pocieszam się tylko (o ile to może być pocieszeniem), że połowa mojej wagi to woda, bo jestem niesamowicie spuchnięta. teraz to już na bank wezmą mnie do szpitala, ale nic to. może tam będę potrafiła uleżeć spokojnie... w domu nie umiem.

ja niby mało tyłam całą ciążę a ostatnio przez 10 dni przybyło mi 1kg, jak tak dalej pójdzie to jeszcze z 7 kg mi przybędzie ;)
ogólnie przybrałam 7,5 kg na koniec 30tc. W pierwszej ciąży było chyba 2x tyle. Tak więc w zależności od potrzeb organizmu.

Witam, 11 kg w 30 tyg. Nie mam pojecia jak to sie dzieje. Niby nic takiego nie jem ani nie podjadam, a tu za każdym razem więcej ;)  pozdrawiam

baśkaaa a dzidzia to co? ona teraz właśnie obrasta tłuszczykiem, żebyś miała swoje śliczniusie, tłuściutkie bobo jak z filmu :) więc ty+ona to już daje jakąś wagę :)

Syla,

Ja z Olką przybrałam, przez całą ciążę 8 kg, Olka urodziła się 3640 gr, więc nieżle, teraz na razie +6, ale do 10 na pewno dobiję.

reklama
Przyszłe mamusie ja jestem w 29 miesiącu i przytyłam równo 6 kilo. Brzuszek mały, ale za to zrobiła mi się murzyńska dupeczka o której zawsze marzyłam i dwa dołeczki na plecach tak jak u grubasków!!! Zawsze byłam chuda i za nic w świecie nie wyobrażałam sobie ni grama więcej. Teraz jestem w sobie zakochana. Nareszcie nie bol imnie dupa od siedzenia , biust się pojawił i ogólnie uważam że lepiej jest mieć więcej ciałka niż mniej. Babeczki nic się nie martwcie dodatkowymi kilogramami. Jedne przybierają 7 inne 30 kilogramów, nie ma reguły. Moja mama przytyła w ciąży 30 kilo, a ważyła 50 kg przed. Trzy miesiące po porodzie wróciła do normy !!! Dlatego kochaniutkie nic się nie martwcie! Ja uważam że nam wolno teraz na wszystko!!! Moja położna mówi że i tak za dużo mi przybyło, a ja mam to gdzieś !!! Pozdrawiam !

Do góry