reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

vinga89, my mamy śpiworek z miejscami na pasy i u nas się sprawdza, mimo, iż śpiworek nie jest oryginalny, tzn. nie jest od producenta Maxi Cosi - może nam po prostu udało się kupić akuratny, bo pewnie ten od producenta pasowałby jak ulał:tak: ale ceeeena byłaby dużo wyższa;-)

reklama
u nas główka jeszcze nie wystaje, nogi trochę ale to wiem że może tak być. Problem jest "w barach";-), Laura jest po prostu grubiutka (ma 46cm w klatce) i nawet jak ją czasem w domu wsadzę np żeby nakarmić to i bez kurtki ma już ograniczone ruchy, wkładkę wyjęłam przynajmniej miesiąc temu jak nie lepiej. Na początku myślałam żeby kupić fotelik 0-18 ale one nie cieszą się raczej dobrymi opiniami no chyba że te co kosztują przynajmniej 1500zł a to już dla mnie trochę za drogo

U nas ten maxi cosi niby do 13 kg a mały też ma już ciasno...myślę, że przed wakacjami trzeba będzie kupić ten większy bo na dłuższe wycieczki to już mu będzie ciasno mimo, że do do 13 brakuje nam jeszcze 5 kg.
Zamowiłam ubranko na chrzest, wszystkie elementy sprawdzą się też w zyciu codziennym, a o to mi głównie chodziło :tak:
6-częściowy komplet do Chrztu - Gniewko Zaczarowane Sny

Misza, ja nawet nie zastanawiałam się w co ubiorę małego do chrztu. Chcemy go ochrzcić czerwiec/lipiec. a ten komplecik jest super, jeszcze takich nie widziałam i tak naprawdę mi by pasował. jakoś nie jestem przekonana do tych sztucznych garniturków.

My już mamy w domu :)
P090313_19.06.jpg
Jeszcze trochę trzeba poczekać i dorosnąć do tronu :) Fotelik naprawdę super i w cenie która nie zwala z nóg!!!

Załączniki

• P090313_19.06.jpg
    P090313_19.06.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 52
Misza fajny zestawik:tak:
Kaskid faktycznie tron, a dorosnie szybciej niz sie spodziewasz:tak:

A ja ostatnio zaprzyjazniam sie z maszyna do szycia. Ostatnio szyje przytulasi wypełnione kaszą. Oto one. Jestem ciekawa waszej opiniiryba.jpgryba2.jpgkurka1.jpgkurka2.jpg

Załączniki

• ryba.jpg
    ryba.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 61
  • ryba2.jpg
    ryba2.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 48
  • kurka1.jpg
    kurka1.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 47
  • kurka2.jpg
    kurka2.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 50
Kaka82 to jest piękne! Zdolniacha z Ciebie!:tak: I już masz pomysł na swój własny biznes! :-):tak:
Ja bym też chciała coś takiego uszyć, ale jestem totalną niemotą :-( sprawach szycia na maszynie... chociaż moja matula z zawodu jest krawcową i ma bardzo dużą smykałkę do tego, to ja niestety nie odziedziczyłam zdolności… raczej moją mamę namówię, aby Ani uszyła takie cudeńka :tak::-)

Kasikd tego fotelika będziesz używała po nosidełku?
To chyba taki zwykły, a ja bym doradziła aby kupić z funkcją spania, z regulacją pozycji leżenia i siedzenia…
My do mojego syna po nosidełku kupiliśmy tez zwykły be tej regulacji i Kuba męczył się, bo spał w pozycji siedzącej głową w dół. Teraz do Anuli kupimy właśnie taki, aby w czasie jazdy jak uśnie mogła spać na prawie leżąco… i cenowo można znaleźć dla siebie, bo są różne ceny dla każdego portfela. No, chyba że coś źle spojrzałam i nie doczytałam...

reklama
Vinga a jaki Nataniel teraz duży jest? Tzn ile waży i jaki rozmiar ciuszków zakładacie bo coś nie mogę znaleźć takiego w miarę aktualnego wpisu a wcale dużo za mały nie jest już do tego fotelika i zastanawiam się jakby Laura wyglądała w takim dużym

Do góry