reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Kasia, na dzisiejszy dzień nie wiem ile warzy ale 3 tygodnie temu miał 71cm i 8300 wagę. czyli teraz pewnie około 9 kilo ma. jak wyzdrowieje to przejdziemy się zważyć

reklama
Nasz mały też ledwo wyrabi się w nosidełku bo jest grubiutki. Chodzi podobnie jak ktoś pisał o barki. Zastanawiam się czy brać używany fotelik. Jak ostatnio oglądałam to miał poskręcane pasy i zaczęłam się zastanawiać jaki okres można używać taki fotelik. Tzn czy do totalnego popsucia? Na co zwracać uwagę oprócz tego czy nie był po wypadku.
Ten który mamy dostać ma funkcję kołyski więc to już jest plus. Nie wiem jak z wygodą bo mały nie lubi zapinania pasami i krzyczy za każdym razem jak jest wkładany do fotelika.

pesca ja osobiście bym nie kupowała używki, raczej rozglądam się za nowym. Taki fotelik jest na kilka lat, więc myślę że warto zainwestować. Są takie fajne foteliki, które można odwrócić co ułatwia wsadzenie dzieciaczka do samochodu.

My ten używany dostaniemy. Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ale jednak ma to być element który ma chronić moje dziecko więc dlatego pytałam.

my też mamy ten maxi cosi używany. chciałam żeby to był dobry fotelik a niestety na nowy mnie nie stać. więc wolę dobry używany od taniego badziewia ;)

skusiłyście mnie, żeby poszperać w necie i poczytać na temat fotelików...wybór ogromny, ale ja juz mam swojego faworyta ;-) sporo ciekawych info wyczytałam tutaj:
Foteliki samochodowe testy ADAC 2007-2012

i na dzien dzisiejszy wybiorę raczej między Cybex juno fix(9-18) a Cybex pallas 2(9-36) wydaje mi się, że naprawdę fajne i funkcjonalne...ale jak znam siebie to teraz będę czytała i czytała zanim sie zdecyduję na któryś z nich.

reklama
Do góry