reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Hej wszystkim,

Widze, ze pisalyscie o typach lozeczek...dla mnie jest to bardzo proste: lozeczko turystyczne to lozeczko TURYSTYCZNE, do uzywania jak sie jest poza domem (ewentualnie jako kojec do zabawy), z jakiegos powodu nie sa przeznaczone do uzytku codziennego, a juz szczegolnie (!!) dla noworodkow i dzidziusiow, ktore spia przez wiekszosc dnia...

Znalazlam tez kilka ladnych koszul do karmienia, ktore nie wygladaja jak worki na ziemniaki ;) wrzucam linki, moze ktoras skorzysta :)

http://www.ebay.co.uk/itm/L-maternity-nursing-nightie-night-shirt-nightdress-pink-Size-L-/150834323234?pt=UK_Women_s_Nightwear&hash=item231e6d1f22#ht_2105wt_1762

http://www.ebay.co.uk/itm/XL-16-maternity-nursing-nightie-night-shirt-nightdress-SIZE-XL-16-/150847238971?pt=UK_Women_s_Nightwear&hash=item231f32333b#ht_2390wt_2978

http://www.ebay.co.uk/itm/BNWT-ladies-breastfeeding-nursing-nightie-size-14-16-/180856786039?pt=UK_Clothes_Shoes_Accessories_Women_s_Clothes_Women_s_Maternity&hash=item2a1be78c77#ht_1456wt_689

http://www.birthease.co.uk/birthease_shop/Maternity-Breastfeeding-Nightdress.shtml?sa=X&ei=_-n7T-r6B-LF0QXTvey1Bw&ved=0CGQQgwgwAA

Anc, Malinowa Paula - zazdroszcze, ze juz macie u siebie dzidziowe dylizansy!!! Ja ciagle czekam na telefon ze sklepu...zamawialismy 23 czerwca tak wiec jeszcze sobie poczekam ze 2-3 tygodnie...zanim sie bede mogla tez nim pobawic!!

koszulki są bardzo ładne i kształtne, nie takie worki.. ja jednak wybiorę klasyczne z guzikami..
moja koleżanka miała taką z otworami z boku to przy każdym ruchu mówiła że ją ocierały i przy schylaniu wypływały piersi.. że ładne ale niepraktyczne..

Malinova prześliczne te koszule, praktyczne i za razem kobiece:-) już się napaliłam:rofl2:
co do rękawa to ja się zdecyduje na krótki nie lubię długiego, nie należę do zmarzluchów a w szpitalach zazwyczaj jest bardzo ciepło.

Paula wózek wygląda super,a jaka to firma?
Tako Princess

myślałam, że tylko ja jestem taka dziwna. ja oprócz tego jeszcze składam/rozkładam, wieszam/zdejmuję torbę, rozkładam/ składam budkę, siadam i wzdycham, później znów jeżdżę, zakręcam, wkładam 4kg cukru. niby tylko wózek a ile zabawy :-D
kotów nie wożę co by nie pomyślały, że to ich nowa zabawka i mogą tam włazić.
Cukru nie woziłam jeszcze :-D
Koty tez mają, jak to było u Kubusia Puchatka, WSTĘP WZBRON! (chyba mu się na tabliczce napis nie zmieścił ;-)), ale z torbą rzeczywiście dużo zabawy :tak: i w ogóle, raz gondola, raz spacerowy, raz do przodu, raz do tyłu, z budą, bez budy! Zabawy jak 20 lat temu :-D

malinova bardzo ładne te koszule, ja bym brała krótki rękaw.

Ostatnia edycja:
Malinova - ja bym brala z krotkim, bo potem te dlugie rekawy bedziesz tylko podciagala, a to przy kapaniu malego a to przy myciu rak...a tak nie bedziesz miala problemu, a jesli bedzie Ci chlodno to sobie cos narzucisz na siebie

Mina - nie ma niestety za wiele ladnych, kobiecych koszul do karmienia rozpinanych na guziki, zreszta tak jak w przypadku innych rzeczy ile mam tyle opinii: moje znajome bardzo sobie chwala takie wlasnie koszulki, bo guziki zajmuja za dlugo zeby pozapinac, poza tym niewygodnie jedna reka jak na drugiej Dzidzie sie trzyma ;)

I jeszcze co do zakupkow: po raz pierwszy Tesco dostarczylo mi wszystko co zamowilam! Zadnych "nie bylo na sklepie" czy zamienionych produktow :) i mily kierowca wniosl mi wszystko do kuchni :) dobry poczatek dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja sie tez nie moge doczekac wozczka, bedzie koncem lipca 'juz' ale to i tak daleko:D
Tak rozmawiazie o koszulkach- czy to taka ko niecznoc jest? Jato najchetniej bym spodeenki i kozulke kupila :D
musze wogule looknac na liste w co trzeba sie zaopatrzyc :D ale to dopeiro j,k mi laptopa oddadza z naprawy :D

Do góry