reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Bez dziecka kobiety też mają co robić 🤪to nie jest tak ze albo ma się dzieci albo się leży i pachnie, bo tu trochę taka narracja poszła 🤪
Haha nie zupełnie nie o to chodziło. Tylko w pierwszej ciąży. Np. po pracy chcesz się położyć/poczytać książkę to po prostu to robisz. Jak masz maluszka na pokładzie to niestety, wybierasz czas z dzieckiem( bo zabawa, jedzenie, spacer), a nie kanapę. Także nie doszukujmy się innej narracji :), że mamy w pierwszej ciąży nic nie robią ;). Bo takich słów nie użyłam.

reklama
Haha nie zupełnie nie o to chodziło. Tylko w pierwszej ciąży. Np. po pracy chcesz się położyć/poczytać książkę to po prostu to robisz. Jak masz maluszka na pokładzie to niestety, wybierasz czas z dzieckiem( bo zabawa, jedzenie, spacer), a nie kanapę. Także nie doszukujmy się innej narracji :), że mamy w pierwszej ciąży nic nie robią ;). Bo takich słów nie użyłam.
No chyba ze idziesz do drugiej pracy albo z psem na spacer, to też nie pośpisz 😂 a właśnie - kiedy mija ta wieczna senność?

Ale jakie wraca?! A na kiego grzyba mi to potrzebne? 😂
Nie zawsze wraca, ja miałam w 3 trymestrze chroniczną bezsenność 🤣.

I zgodzę się z tą różnicą między 1 a kolejną ciążą, pierwsza to był taki czas dla mnie, leżenie w wannie, oglądanie seriali, wyjścia do kawiarni, gotowanie, odpoczywanie itd a też pracowałam i miałam dużo aktywności, no a teraz też jest fajnie, ale inaczej 😀

Bez dziecka kobiety też mają co robić 🤪to nie jest tak ze albo ma się dzieci albo się leży i pachnie, bo tu trochę taka narracja poszła 🤪
Oj to zupełnie nie miałam takiej intencji, pisząc że pierwsza ciąża jest wyjątkowa.
To oczywiste, że każdy ma co robić ;)

reklama
O to to! Ja zwyczajnie wspominam z ogromnym sentymentem pierwszą ciążę i rozbijanie się po kawiarniach, picie soczków wyciskanych, kawki.
Teraz przy drugiej glukoza w górę, więc soczki odpadają, jest dietka 😅

Do góry