reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Trzymam kciuki! Ja znam dziewczyny, które pierwszą betę miały w okolicy 10. To musi wystartowac od mniejszych wartosci 😊 Ważne żeby był przyrost, sama wartość o niczym nie świadczy. Ja przy pustym jaju w pierwsze ciąży miałam duże wartosci, ale może 10% przyrost, to był faktycznie problem. Są kalkulatory w internecie, możesz się nimi wspierać 😊
Mam nadzieje ze jutro ta moja beta wystartuje do góry i będzie wszystko dobrze ! :)

reklama
Mleko matki przedłuża zoltaczke fizjologiczna i przy karmieniu piersia dłużej ta zoltaczka schodzi, dlatego napisałam że są dwie szkoły, bo czasem położne kaza właśnie dostawić..

W necie znalazłam taki wpisek
Hmmm, odstawienie od piersi przy żółtaczce to chyba nie jest aktualne zalecenie. W moim otoczeniu były maluchy z przedłużającą się żółtaczką i w ostateczności po prostu naświetlano je lampą.

W jakim tygodniu miałaś bete 200 ?
Mi wczoraj wyszło że w 5 tygodniu mam będę 309 :( wydaje mi się to za mało, jutro idę powtórzyć
Taka beta była dokładnie 4+3. Ale! Pamiętaj, że nie należy porównywać swojego wyniku do czyjegoś, tylko patrzeć egoistycznie na swój i sprawdzać czy jest prawidłowy przyrost. Zobacz jak rozległe widełki bety są na wynikach badań. Wiele czynników może zależeć od różnej wartości bety. Późniejsza owulacja, późniejsza implantacja. Patrz na siebie. I trzymam kciuki! A Twoja beta 309 to przecież konkretny wynik. Gratulacje 🙂

Rozumiem bo ja też miałam przeboje z tą betą, u mnie wielki wynik ale małe przyrosty. 3mam kciuki. Ja robiłam pierwsze badanie później po 48h a następne po 72h. A kiedy masz następne usg? Podobno najważniejsze jest usg ale nie wiem czy to prawda.
Co masz na myśli pisząc male przyrosty?

reklama
A to juz na tej wizycie będzie można tetno osłuchać tak mi się wydaje :) jak z tą betą jest do końca to nie wiem ale jak widać to najważniejsz

Taka beta była dokładnie 4+3. Ale! Pamiętaj, że nie należy porównywać swojego wyniku do czyjegoś, tylko patrzeć egoistycznie na swój i sprawdzać czy jest prawidłowy przyrost. Zobacz jak rozległe widełki bety są na wynikach badań. Wiele czynników może zależeć od różnej wartości bety. Późniejsza owulacja, późniejsza implantacja. Patrz na siebie. I trzymam kciuki! A Twoja beta 309 to przecież konkretny wynik. Gratulacje 🙂
Dziekuje kochana teraz to mnie trochę uspokoiłaś bo ja cały czas porównuje się z innymi i się załamuje :( jutro idę powtórzyć i się okaże czy rośnie

Do góry