reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

To ja mam wizytę dopiero 19.03, a poprzednią miałam 17.02, ponad miesiąc czekania i też mnie już nosi żeby iść szybciej, tak się zastanawiam, czy wszystko ok, no ale to już tak będą te wizyty co 3-4 tygodnie więc nie ma co świrować:)

reklama
A to nie byłaś jeszcze na serduszku?
2 tygodnie temu był pęcherzyk z ciałkiem i mój gin mówił, że wygląda wszystko dobrze .. w ostatniej też tak byłam i był tylko pęcherzyk, a po 2 tyg wizyta i serduszko.
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym jedzeniem?

Ciągle widzę albo czytam że jecie różne pyszności a gdzieś indziej znów ze sushi nie wolno, sałaty lodowej nie wolno, orzechów ziemnych nie wolno 🥲😅 i sama już nie wiem co jeść a co nie;( brakuje mi już pomysłów na posiłki bo zastanawiam się czy to aby na pewno można 🥹

Btw. Miałam mieć wizytę jutro 04.03 ale właśnie dzwonili że zwolnił się termin na dziś więc jadę o 14🫶🥹
Ja jem wszystko oprócz surowego, dojrzewającego ... warzywa i owoce porzadnie myję.
Trzymam kciuki za wizytę.
Kurcze, to ja w żadnym wyniku nie mam niereaktywne, w toxo igg - 0,30 a igm 0,050, myslalam ze to znaczy, że nie mam przeciwciał na tą chorobę, bo są tak niskie a jednak to oznacza, że przeszłam kiedyś? 🤔
Tak cyferki znaczą o ilości przeciwciał. I tu pokazuje, że toxo przeszłaś. Ja muszę porównać(bo w kartach będzie wpisane, czy np toxo igg mam nadal na podobnym poziomie).

Ostatnia edycja:
właśnie skończyliśmy wczoraj ten serial , taki sobie jak dla mnie , trochę nas nudził już przy 3-4 odcinku . Wizytę mam dopiero 13 niestety , oszaleje do tego czasu bo chciałabym żeby ktoś mi wkoncu zmierzył mojego dzidiola porządnie i sprawdził wszystko ,codziennie sprawdzam czy się coś zwolniło ale niestety nie 😔
Spoko ja 11 więc Ci przyspiesze ale fakt czekania jeszcze dlugo

Ja na różyczkę mam, bo chorowałam... toxo też bo kiedyś przeszłam...za to Cytomegalia niereaktywna 🫣.
A przy IGG masz jakieś wartości? Bo niereaktywne znaczy, że nie było kontaktu z chorobą... I jeśli igm masz niereaktywne to znaczy, że aktualnie nie jesteś zakażona i tak samo z igg , jeśli masz napisane niereaktywne tzn, że nie ma przeciwciał :(.
Kochana ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz 😢. Kciuki zaciśnięte za Was.
Ja idę w środę i też się zastanawiam czy będzie serduszko czy nie. U mnie dziś 7+ 2...
Taaak. Przy Igg mam wartości 😊 Toxo Igg 160, cytomegalia Igg 155, różyczka Igg 55 - tu pewnie po szczepieniu. A Igm wszędzie niereaktywne. Więc mam spokój na tą ciążę 😊

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym jedzeniem?

Ciągle widzę albo czytam że jecie różne pyszności a gdzieś indziej znów ze sushi nie wolno, sałaty lodowej nie wolno, orzechów ziemnych nie wolno 🥲😅 i sama już nie wiem co jeść a co nie;( brakuje mi już pomysłów na posiłki bo zastanawiam się czy to aby na pewno można 🥹

Btw. Miałam mieć wizytę jutro 04.03 ale właśnie dzwonili że zwolnił się termin na dziś więc jadę o 14🫶🥹
Nie wolno surowych mięs/ryb, nabiału z niepasteryzowanego mleka (rzadkość w Polsce), wędzonych na zimno ryb. Trzeba ograniczać też to co ma w sobie dużo Wit A. Większość rzeczy jeść można 😊😁 np. sushi z pieczonych ryb, wędzonych na gorąco, krewetek można; warzywa, owoce trzeba myć i jeść! Orzechy też 😊 O ile nie masz cukrzycy i specjalnej diety to luzik 😊

Hej, mam pytanie. Jestem po pierwszej wizycie i dostałam skierowanie na badania krwi, czy wszystkie badania krwi w ciąży są darmowe czy niekoniecznie? Bo znalazłam jedną informację w necie, ale nie jestem pewna.

reklama
Hej, mam pytanie. Jestem po pierwszej wizycie i dostałam skierowanie na badania krwi, czy wszystkie badania krwi w ciąży są darmowe czy niekoniecznie? Bo znalazłam jedną informację w necie, ale nie jestem pewna.
Ale masz skierowanie na nfz? Czy byłaś u prywatnego i masz wypisane co masz zrobić?

Do góry