reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Skierowanie na prenatalne dostałam na zasadzie: umówić się jak najszybciej i zająć sobie kolejkę 😁 I idę 1 kwietnia.
A z tymi receptami to kompletnie nie ogarniam. Tego samego dnia dostałam 2 recepty. Na Luteinę: bezpłatnie. A na Neoparin: 100% płatne.

Bo heparyna jest bezpłatna w ciąży, ale dla konkretnych grup. Musisz sobie poszukać czy Twoje "schorzenie" się łapie. Ale też nawet jak się łapie to będą lekarze którzy uznają sobie, że się nie łapie. Np koleżanka miała tak, że jej lekarz prowadzący uważał, że się nie należy bo to nie taka mutacją, a jakiś inny uważał że jak najbardziej się należy. Więc po heparyne chodziła do tego innego.

Te wskazania to są gdzieś na gov.pl bo kiedyś sobie z ciekawości to przeglądałam i ze "śmiesznych" wskazań to jak się jest narkomanką to jest za darmo 😅

Tak wgl to nie wiem czy to jest objaw ciąży , ale moja pamięć to jest jakiś dramat ,ja po 2 min zapominam co chciałem ,jestem taka rozkojarzona i wgl nieogarnięta że aż mnie to denerwuje 🤦
To się nazywa babybrain ;) niestety ten stan utrzymuje się czasem do 2 lat 🤭, ale mija.
Ja jak dobrze pójdzie to też nie dotrwam do terminu. Mam 2 wcześniaków późnych 35 i 36 tydzień. A to będzie moje 4 cc.
Do wizyty normalnej też mam jeszcze czas🙂 dzisiaj powtórzyłam test bo jeszcze uwierzyć nie mogłam🙂 wczoraj jeszcze delikatna kreska, dzisiaj już piękna, gruba krecha po minucie
Moje dzieci się nigdy nie pchały. Dwie pierwsze 6 i 4 dbi po terminie. Dwie ostatnie indukcja 3 dni przed terminem i 1 dzień(ale tylko dlatego, że wszystko było ok i mam znajomego gina). Bo ja bardzo chciałam, żeby samo się zaczęło;)

To się nazywa babybrain ;) niestety ten stan utrzymuje się czasem do 2 lat 🤭, ale mija.

Moje dzieci się nigdy nie pchały. Dwie pierwsze 6 i 4 dbi po terminie. Dwie ostatnie indukcja 3 dni przed terminem i 1 dzień(ale tylko dlatego, że wszystko było ok i mam znajomego gina). Bo ja bardzo chciałam, żeby samo się zaczęło;)
nawet mi nie mów że do 2 lat haha oszaleje sama ze sobą 😅

A jakie duże masz dzieciaki?
U mnie tylko najstarsza poczekała do terminu🙂 w sumie lepiej jak czekają ale po terminie znowu stres

reklama
Do góry