reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
ja słyszałam że nawet prywatny lekarz może dać skierowanie na prenatalne i powinno być zrobione w ramach NFZ bo teraz należy się każdej kobiecie . Jak lekarka badała puls ? Liczyła porostu bicie czy włączała ?
Na prenatalne już dostałam skierowanie, tylko chodziło mi o te choroby zakaźne. Nie włączała serduszka, bo mówiła że mogłaby mi ugotować dziecko, ale miała taki tryb na swoim USG, gdzie ja wstrzymałam oddech a jej pokazało falowanie obrazu i tam zaznaczyła i policzyło :)

Me Too Omg GIF by Bounce
U mnie może i chęci by były, ale mam infekcje i sami sobie zarobiliśmy :D poza tym nie ma czasu, ja po 19 już odcinam 🤣

[
Dziewczyny jestem po wizycie 🥹
Jest 3,7 mm człowiek 😍 jest bijące serduszko ❤️
Mega mnie to cieszy ! Kibicowałam Ci bardzo :))))
Myślałam też o Tobie. Widzisz, samo się dobrze układa, a miałaś mieszane przeczucia. Ja jedząc moja zupę pomidorowa aż się zachlapalam, bo podskoczyłam jak to wyczytałam :))))

Na prenatalne już dostałam skierowanie, tylko chodziło mi o te choroby zakaźne. Nie włączała serduszka, bo mówiła że mogłaby mi ugotować dziecko, ale miała taki tryb na swoim USG, gdzie ja wstrzymałam oddech a jej pokazało falowanie obrazu i tam zaznaczyła i policzyło :)
właśnie dlatego pytam bo slyszlalam że nie powinno się włączać do 10 tygodnia , super że miała taką możliwość , moja na NFZ pewnir nie będzie miała

właśnie dlatego pytam bo slyszlalam że nie powinno się włączać do 10 tygodnia , super że miała taką możliwość , moja na NFZ pewnir nie będzie miała
Nie wiem czy to zależy od sprzętu, nie znam się zupełnie i nie umiem stwierdzić, czy ona ma jakiś porządny. Ale mnie od razu to tętno zestresowalo, czy nie za niskie itd, więc czasami może lepiej nie wiedzieć:D chociaż lekarka mówi, że idealne.

Aaaa i mówi, że termin mam na 2 pazdziernika, ale zobaczymy jeszcze na USG w 12 tygodniu i ewentualnie skorygujemy, to najwyżej pozmieniamy sobie wtedy na tej pierwszej tablicy :D

Aaaa i mówi, że termin mam na 2 pazdziernika, ale zobaczymy jeszcze na USG w 12 tygodniu i ewentualnie skorygujemy, to najwyżej pozmieniamy sobie wtedy na tej pierwszej tablicy :D
no myślę że to się napewno zmieni , zresztą za jakiś czas będziemy myśleć o prywatnej więc tam też podpisujemy jak już ktoś będzie miał większą pewność ☺️

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie 🥹
Jest 3,7 mm człowiek 😍 jest bijące serduszko ❤️
no powiem ci faktycznie kawał człowieka 🥰 dzisiaj który tydzień ? Ja byłam 6+5 i miałam 4.6 mm także u ciebie duże bobo 🥰 wiem że to się pewnej tak nie porównuje ale to jest normlanie silniejsze ode mnie żeby porównywać sobie z kimś innym i później się zamartwiać czy napewno jest okej 🤦

Do góry