reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dziewczyny,
W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę? Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?
Powiem Ci tak: żeby na tym etapie wyłapać pozamaciczna potrzebujesz bardzo dobrego sprzętu i świetnego lekarza. Przeszłam to więc wiem co mówię. W jakim mieście jesteś? Może doradzimy do kogo iść

Którejś obiecałam że dam znać, u mnie ok, wyniki z diagnostyki byly inne niż z labo przy szpitalu. Ale w sumie więcej to jak już to na prywatnym napiszę jeśli którejś się przyda. Wszystko ok, M rośnie i czekamy na normalną wizytę planowo u mojej gin :)

Powiem Ci tak: żeby na tym etapie wyłapać pozamaciczna potrzebujesz bardzo dobrego sprzętu i świetnego lekarza. Przeszłam to więc wiem co mówię. W jakim mieście jesteś? Może doradzimy do kogo iść

Mieszkam w Krakowie. Byłam własnie teraz u lekarza na nfz, oczywiscie mi nie chciał i nie zrobił usg dzisiaj. Kazał przyjsc za tydzien mówic ze to i tak jest za wczesnie i tak nic nie bedzie widac itp itd.... No ale to juz mniejsza z tym - od razu wiedzialam ze jest negatywnie do mnie nastawiony.

Natomiast po rozmowie z Kobietą Anioł Panią położną trochę się uspokoiłam. Powiedziała mi, ze jej córka tez jest we wczesnej ciaży teraz i tez by chciala codziennei usg, ale ze powinniśmy pamietac ze takie czeste ingerencje w macicę też nie są dobre, bo ona nie ma jak sie regenerowac itp. No i ze trzyma kciuki za mnie i wgl. Więc plan moj na dzis jest taki - w koncu sie zabrac za prace bo dzisiaj totalnie nic nie zrobiłam w tym swoim korpo, dać na luz, iść jutro na betę i cierpliwie czekać na wynik...

Mieszkam w Krakowie. Byłam własnie teraz u lekarza na nfz, oczywiscie mi nie chciał i nie zrobił usg dzisiaj. Kazał przyjsc za tydzien mówic ze to i tak jest za wczesnie i tak nic nie bedzie widac itp itd.... No ale to juz mniejsza z tym - od razu wiedzialam ze jest negatywnie do mnie nastawiony.

Natomiast po rozmowie z Kobietą Anioł Panią położną trochę się uspokoiłam. Powiedziała mi, ze jej córka tez jest we wczesnej ciaży teraz i tez by chciala codziennei usg, ale ze powinniśmy pamietac ze takie czeste ingerencje w macicę też nie są dobre, bo ona nie ma jak sie regenerowac itp. No i ze trzyma kciuki za mnie i wgl. Więc plan moj na dzis jest taki - w koncu sie zabrac za prace bo dzisiaj totalnie nic nie zrobiłam w tym swoim korpo, dać na luz, iść jutro na betę i cierpliwie czekać na wynik...
A który to tydzień? Bo owszem chwilę poczekać możesz ale jeśli to pozamaciczna to jednak lepiej żeby wiedzieli gdzie. Mnie też nie chcieli zbadać i kazali przyjechać dwa tyg później. A już kilka dni później inny lekarz znalazł i skierował do szpitala. Dzięki temu teraz jestem w ciąży bo bym tego raczej nie przeżyła a betę miałam połowę niższa.

Chociaż nadal mam nadzieję że u Ciebie będzie ok to ta teoria o USG to chyba żart bo ja w szpitalu miałam robione kilka razy jednego dnia i kolejnego by znaleźć i mieć pewność gdzie jest ciąża i nikt się macica nie przejmował tylko tym by znaleźć pęcherzyk i wiedzieć co robić

A który to tydzień? Bo owszem chwilę poczekać możesz ale jeśli to pozamaciczna to jednak lepiej żeby wiedzieli gdzie. Mnie też nie chcieli zbadać i kazali przyjechać dwa tyg później. A już kilka dni później inny lekarz znalazł i skierował do szpitala. Dzięki temu teraz jestem w ciąży bo bym tego raczej nie przeżyła a betę miałam połowę niższa.

Dzisiaj 4w+5d. A to pierwsze USG gdzie nie było nic widać miałam w 4w+3d

No i ta wysoka beta z wczoraj 1925... Jutro się pewnie okaże co i jak jak dostane wynik tej drugiej bety i zobaczę jaki przyrost

No z tą macicą to popłynęła grubo... 🫣

reklama
Dzisiaj 4w+5d. A to pierwsze USG gdzie nie było nic widać miałam w 4w+3d

No i ta wysoka beta z wczoraj 1925... Jutro się pewnie okaże co i jak jak dostane wynik tej drugiej bety i zobaczę jaki przyrost
No ale przy becie prawie 2000 powinno być widać pęcherzyk w macicy. A u Ciebie go niestety nie znaleziono.
Nie czekaj serio tylko idź dzisiaj prywatnie. Nie lekceważ swojego zdrowia.

Do góry