reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dziewczyny,
W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę? Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?
Nie to nie oznacza poza macicznej. Przy becie 16242 miałam na następny dzień 2 mm pęcherzyk ciążowy. Ważny jest przyrost, czy beta rośnie.

Dzisiaj 4w+5d. A to pierwsze USG gdzie nie było nic widać miałam w 4w+3d

No i ta wysoka beta z wczoraj 1925... Jutro się pewnie okaże co i jak jak dostane wynik tej drugiej bety i zobaczę jaki przyrost
Najwcześniej cokolwiek można zobaczyć w 4+5. I nie u każdej kobiety się wtedy zobaczy. Wystarczy późniejszą owulacja, gorszy sprzęt i można nie zobaczyć nic 🤷

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale mi brzuchol wywaliło. W pracy tylko czekam aż ktoś zapyta. Jestem w 7 tygodniu a wyglądam na 4 miesiąc 😵‍💫

Mòj młody wczoraj wymiotował ... duzo pił, ale apetyt sredni.. juz myślałam, ze to jakis rota... ale dzis jest w superstanie Takze podejrzewam zatrucie z przedszkola, bo wczoraj zgłosili nieobecność 7 dzieci. A jak byłam ze starszą w szpitalu to dokladnie tak samo przeszła (a robili jej badania i wszystkie wirusy byly ujemne).

Miałam wcześniej teraz jest jakby normalnie.. bardziej od czasu i ból jak na okres...
U nas teraz tez jakiś dziwny wirus panuje związany z żołądkiem, moze cos w tym jest

Jeju tak... juz dzisiaj byłam chyba z 7 razy...😵‍💫 chodzę w nocy, nad ranem, przed spaniem milion razy i ciągle chce mi się siku 😅 wyszedl mi w moczu ciężar właściwy troche za niski, nie wiem czy to ma coś wspólnego 🤔🤔
Pewnie sporo pijesz, więc mocz jest rozcieńczony. Mnie jeszcze nigdy nie wyszedł w badaniu właściwy ciężar, ale wypijam min. 3 litry płynów na dobę.

reklama
Pewnie sporo pijesz, więc mocz jest rozcieńczony. Mnie jeszcze nigdy nie wyszedł w badaniu właściwy ciężar, ale wypijam min. 3 litry płynów na dobę.
Oo to mnie pocieszyłaś, bo się zastanawiałam co to znaczy za niski ciężar 🫣 i tak, bardzo dużo pije, ciągle mi sucho w buzi

Do góry