reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Dzięki Wam dziewczyny za odpowiedzi i wsparcie! ❤️ Jutro sądny dzien, także dzisiaj juz nie spamuje i dam znać co jutro wyszło
To żaden spam, po to jest ten wątek żebyśmy się wzajemnie wspierały, ja się nie udzielam w tym temacie, bo niewiele wiem jeżeli chodzi o ciążę pozamaciczną, ale wysyłam dużo wsparcia 🤞🤞

reklama
Dziewczyny ale mi brzuchol wywaliło. W pracy tylko czekam aż ktoś zapyta. Jestem w 7 tygodniu a wyglądam na 4 miesiąc 😵‍💫
Och mam to samo, a najlepsze że od kilku dni prawie nic nie jem. Coś jest nie tak z moim żołądkiem, non stop piecze (zgaga) albo muli.. w nocy zasnęłam o 6 rano a o 7.30 obudził się moj 18 miesieczny🥴

Podziwiam, ja nie mogłabym wytrzymać teraz w pracy..

No ale przy becie prawie 2000 powinno być widać pęcherzyk w macicy. A u Ciebie go niestety nie znaleziono.
Nie czekaj serio tylko idź dzisiaj prywatnie. Nie lekceważ swojego zdrowia.
Ta beta była we wtorek a wizyta była w poniedziałek to mogło jeszcze nic nie być widać. Wiem że dużo zależy od sprzętu jakim lekarz dysponuje , prowadziłam ciążę prywatnie i na NFZ i prywatny nic nie widział żeby coś było nie tak z dzieckiem a ten z NFZ w nowym sprzetem mówił mi że z tej ciazy nic nie będzie bo widzi że NT jest powiększone. Oczywiście sobie myślałam że gbur się nie zna skoro ten prywatny mi mówi że ciąża książkowa. Niestety na badaniach prenatalnych się okazało że ten z lepszym sprzętem na NFZ miał rację i serduszko już nie biło za to było widać że NT dużo ponad normę. W badaniach genetycznych też wyszło że dziecko było chore.

Dziewczyny ale mi brzuchol wywaliło. W pracy tylko czekam aż ktoś zapyta. Jestem w 7 tygodniu a wyglądam na 4 miesiąc 😵‍💫
Ja też zauważyłam. Czytałam, że jeszcze wchodząc w 3 miesiac można nosić te same ubrania, a ja czuję że rajstopy sa za ciasne, jeansy od początku nawet nie próbowałam wciskać, kupiłam legginsy i getry ciążowe, bo mnie bardzo cisnął standardowe.
A jak reszta ??? Macie tak samo ? Czy płaski brzuszek ?

Ja też zauważyłam. Czytałam, że jeszcze wchodząc w 3 miesiac można nosić te same ubrania, a ja czuję że rajstopy sa za ciasne, jeansy od początku nawet nie próbowałam wciskać, kupiłam legginsy i getry ciążowe, bo mnie bardzo cisnął standardowe.

Chyba bez zmian, ja teraz znowu nie mogę dużo jeść, jakby mi się pojemność żołądka zmniejszyła, a apetyt mam. Ale w poprzedniej ciąży na początku miałam takie wzdęcia, że wyglądałam na tym etapie podobnie jak potem w 5 miesiącu 🤣. Najgorzej, że w pracy miałam spodnie robocze od kompletu i one były zupełnie nie elastyczne, to przecielam sobie gumkę i tak chodziłam (fartuch to zasłaniał, ale mimo wszystko dziwnie tak przy ludziach) xD

No ja jestem w trzecim, jakoś w połowie i jeansy jeszcze spoko ale przy dłuższym siedzeniu (czekałam ponad 2h do lekarza) to już guzik muszę odpiąć bo mi spuchł brzuch mocno 🤪 właśnie kupiłam pudła i będę pakować swoje normalne ubrania w które nie mam szans się wbić w tym roku 😂😂😂

reklama
Nigdy nie miałam płaskiego brzucha 😄 ale mój brzuch nadal wyglądam tak jak wygladał i normalnie wchodzę cały czas w te same rzeczy.

Do góry