reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

To faktycznie może dużo od sprzętu zależeć ale jaki to stres dla nas jest to tylko my wiemy ehhh
Niestety, ja płakałam że po wszystkim już, znowu, ze pierw male jajo a teraz że puste. Ale poczytałam na internecie że większość takich przypadków kończy soe dobrze i podniosło na duchu, tutaj dziewczyny też pomogły. Stąd musisz jutro się na nie fajna informacje przygotować od strony lekarza. @spekoppar_ była w tej samej klinice co ja inny lekarz, wszystko widział lepszy sprzęt, więc przygotuj się pod tym kątem, mij mi zmierzył ledwo z tego co widział... za dużo się nad tym nie wysyłał, i młodsze dziecko dostrzegł niż moja gin tydzień wcześniej. Ja już wiedziałam że tak będzie, ważne było że serduszko biło. Dwa razy zarys już zarodka z dużą główka widziałam wystarczyło.

@spekoppar kiedy masz teraz wizytę?

@earlgrey ja też mam takie bóle już z 3 dni... nospa pomaga, czasem położenie pomaga czadem nie. Musi się dziecko rozpychać.

reklama
Niestety, ja płakałam że po wszystkim już, znowu, ze pierw male jajo a teraz że puste. Ale poczytałam na internecie że większość takich przypadków kończy soe dobrze i podniosło na duchu, tutaj dziewczyny też pomogły. Stąd musisz jutro się na nie fajna informacje przygotować od strony lekarza. @spekoppar_ była w tej samej klinice co ja inny lekarz, wszystko widział lepszy sprzęt, więc przygotuj się pod tym kątem, mij mi zmierzył ledwo z tego co widział... za dużo się nad tym nie wysyłał, i młodsze dziecko dostrzegł niż moja gin tydzień wcześniej. Ja już wiedziałam że tak będzie, ważne było że serduszko biło. Dwa razy zarys już zarodka z dużą główka widziałam wystarczyło.

@earlgrey ja też mam takie bóle już z 3 dni... nospa pomaga, czasem położenie pomaga czadem nie. Musi się dziecko rozpychać.
Ja mam teraz dopiero 20go.
Ale chocilabym najchętniej co tydzień żeby zobaczyć co tam się dzieje :D

Ja z córką nic nie miałam, ani jednego pryszcza.
Dostaniesz zwolnienie, nawet sobie nie wyobrażam żebyś miała nie dostać. Babka chce sobie chyba wizyt na nfz nastukac. A może kardiolog Ci cod podpowie, bo możesz sie źle czuć jak nagle Ci tak spadło ciśnienie. Bo ja tak mam na codzień to przyzwyczajona jestem i nie mam zawrotów a u Ciebie te zawroty są dziwne. Zobaczysz, byle Cię nie zlał a jak tal to lepiej się umówić fo jakiegoś polecanego kardiologa. Niestety, bardzo rzadko można trafić na dobrego lekarza na nfz który pochyli się nad sprawa a nie przepisze lek i do widzenia.
no zobaczymy ,mam nadzieję że jednak się coś zainteresuje . Niby EKG mi wyszło okej jak robiłam w poniedziałek . Może tak jak mówisz poprostu nie jestem przyzwyczajona bo tak nagle mi się tak zmieniło i dlatego się tak źle czuje . Ogólnie to ja piłam kawę rzadko a teraz zrezygnowałam całkiem więc może to dodatkowa sprawa no nie wiem . Ogólnie to jak mi nie da ta ginekolog to się wścieknie i napewno do niej nie wrócę , ale no mam nadzieję że jednak jest człowiekiem i skoro mówię że mi słabo i tak dalej to nie będzie kazała mi pracować . Powiem wam że teraz jak czekam na badania na czczo to już wgl ,każdy ruch większy głowa wywołuje lekkie zawroty 😯 ale to pewnie przez to że nie zjadłam

Czy to jest w porządku obraz USG jak na mój wiek ciąży 6+1. Wiem, że beta później wystartowała bo w 9 dniu po transferze blastki była tylko 28 ale pięknie się podwajała w kolejnych dniach
Wydaje mi się, że w porządku. U mnie bardzo podobnie wyglądało w 6+1.

Załączniki

• IMG_20250226_085527.jpg
    IMG_20250226_085527.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 23

A w jakiej klinice jesteś? Ja właśnie parens Rzeszów. Szczerze to myślę, że takie kliniki to gruba kasa... I raczej na sprzęt to powinno być ich stać u to ten z najwyższej półki

Dziewczyny,
W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę? Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?

reklama
A w jakiej klinice jesteś? Ja właśnie parens Rzeszów. Szczerze to myślę, że takie kliniki to gruba kasa... I raczej na sprzęt to powinno być ich stać u to ten z najwyższej półki
Czyli nic się nie zmieniło na przestrzeni lat 😕 Gdy ja podchodziłam do mojego pierwszego ivf, to doktorek sam mówił, że w klinice (jakby co nie było parens 😉) mają mieć sprzęt tylko do liczenia pęcherzyków 🤦🏻‍♀️ Gdy już byłam na 2 wizytach ciążowych to „klnął” pod nosem, że musi się nakombinować, żeby coś zobaczyć.

Do góry