reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A zrobił ci ktoś badania mikroelementów z krwi? Ja raz słyszałam o babce co w ciąży mdlała i okazało się, że miała mało sodu albo potasu, nie pamiętam już
nie , przynajmniej nie kojarzę żebym robiła takie badanie . Zobaczymy co powie jutro kardiolog i czy zleci jakieś badania

reklama
A jak hgb? Bo przy anemii bardzo często są zawroty głowy i omdlenia, puls też wariuje. Ja mam anemię to mam cały czas wysoki.
no lekarka powiedziała że mam anemię , hemoglobina wyszła mi 11 więc wydaje mi się że nie tak źle jeszcze no ale biorę od dzisiaj lek który mi przepisala . No nic zobaczymy jak to będzie dalej

W ten czwartek, to ma być USG potwierdzające dla kliniki in vitro
To się nie przestrasz nie wiem jak oddział Rzeszowski ale sama widziałaś co u mnie było widać w 6+3 w klinice, puste jajo a w 6+5 u mojej gin piękny duzy zarodek z serduszkiem. Później byłam u lekarza 7+3 chyba tak i ledwo dostrzegł zarodek potwierdził wizytę i wyszłam.

U mnie podobnie, ja mam wiecznie podwyższony. Jak podwyższę lekami i zaczynam ćwiczyć na siłowni więcej się ruszać to spada trochę w dół... TP też od kondycji.
mówisz że to normlane w anemii ? Kurde nie wiem bo do tej pory nie miałam nigdy 😔 normlanie jak tylko się ruszam to od razu zaczynam się gorzej czuć , właśnie jakieś zawroty głowy , źle mi się oddycha i wgl . Najlepiej jest jak leżę 😅

Hej dziewczyny. Tak czytam o Waszych objawach. Przyczyną zasłabnięć moga być też spadki cukru - hipoglikemia. Mi wyszedł dość niski cukier i rano czuje jakbym miała zemdleć. Biorę euthyrox i muszę zawsze odczekać te pół godziny do pierwszego posiłku. Dzisiaj to czułam jak mi się ręce robią jak z waty i drżą.
Ponadto mdłości i dziś niestety już wymioty. Piłam napar z imbiru kilka dni i miałam wrażenie że było ciut lepiej, ale chyba beta rośnie i już takie metody nie dają rady. Dziś mąż kupił mi kropelki Anaketon, i nie wiem czy to siła sugestii ale jest mi o wiele lepiej.
Jest jeszcze Bonjesta, moja gin mi zapisała i z tego co kojarzę jedna z dziewczyn z forum ja bierze. Minus jest taki że za 20 tabletek u nas kosztuje 185 około. Póki co szukam alternatyw.
Trądzik pojawia się takimi falami, podejrzewam, że przy wzrostach estrogenu bo od razu mam też wysypkę między piersiami.
Czy któraś z Was zauważyła też że ma bardziej " barwne" sny ? I takie na maxa pokręcone ?
teraz nie badałam cukru ani krzywej jeszcze ,ale w trakcie starań jak zrobiłam to właśnie wyszła hipoglikemia , po godzinie miałam cukier 50 po 2h 60 , a na czczo był okej bo 86 . Ale teraz pożyczyłam od teściowej glukometr i badam sobie to narazie mam okej cukier także chyba bardziej przez to ciśnienie te zawroty głowy . Sama nie wiem . Co do snów to zdecydowanie od kiedy jestem w ciąży pamiętam codziennie sen i codziennie jest jakiś szalony , wcześniej sporadycznie tylko mi się zdążalo pamiętać . Teraz i tak jest trochę lepiej ,na samym początku to miałam tak głupie sny że się budziłam po nocach 😅

Dziewczyny chyba głowa zaczyna pracować, wszystki mnie swędzi, wczoraj mi jeszcze dodatkowo pryszcze na plecach wyszły, twarz w tej ciąży ok ale plecy tragiczne...
Może dostałaś jakiejś alergii jak twarz okej ale plecy ucierpiały 🤔 Ja w tej ciąży wyglądam tragicznie, pryszcze na pryszczu a z synkiem miałam taką ładną cerę i włosy 🥲 Czuję się dosłownie brzydka 🤡

reklama
a ja wciąż czekam na wyniki - zleconą betę od lekarza i proga, którego sobie dodatkowo kupiłam. Byłam na pobieraniu dzisiaj krwi o 10tej w Medicoverze i kuuurde dalej nie ma wyników. Masakra... I jeszcze ta cena proga 80 ziko, nie wiedzialam ze to tyle kosztuje

Do góry