reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Hit , poszłam do tego neurologa . Powiedziałam mu co i jak , proszę podejść rękę , nogę , dotknąć nosa . No ja nie widzę nic nie pokojacego ,na ten moment i tak nie możemy nic zrobić jezeli będa się powtarzać zawroty głowy proszę przyjść ,a najlepiej już po porodzie to wtedy zrobiłam tomografię . Dobrze że idzie Pani do kardiologa bo faktycznie ma pani niskie ciśnienie i może stąd omdlenie . Ogólnie dzisiaj jak mierzyłam to rano miałam 98/48 puls 80 , później trochę lepiej bo 106/51 i przed wyjściem 106/58 to już lepiej , ale puls spoczynkowy mam cały czas 80-88 a jak coś robię to mam 100-112 , normalnie tlenu mi wiecznie brakuje 😯 a wgl to dzisiaj miałam znowu tak że mi się dziwnie zrobiło i zaczęło mi się kręcić w głowie ale od razu otworzyłam okno i usiadłam poodychalam i było lepiej
A jak hgb? Bo przy anemii bardzo często są zawroty głowy i omdlenia, puls też wariuje. Ja mam anemię to mam cały czas wysoki.

reklama
A jak hgb? Bo przy anemii bardzo często są zawroty głowy i omdlenia, puls też wariuje. Ja mam anemię to mam cały czas wysoki.
U mnie podobnie, ja mam wiecznie podwyższony. Jak podwyższę lekami i zaczynam ćwiczyć na siłowni więcej się ruszać to spada trochę w dół... TP też od kondycji.

U mnie zawsze wszystko było przesunięte …. Raz to już dostalam skierowanie na oddział ginekologiczny bo „ciąża napewno nie rokuje”…. Jakoś podobny czas do Twojego. Moja mama dała mi zakaz na wizyty na dwa tygodnie. Poszłam do innego lekarza a tam serduszko i mam zdrowego synka :) jak beta ładnie rosła i też widać na usg ciąża się rozwija to napewno to dobry znak :)
Dajesz nadzieję ❤️ jakoś się martwię, że coś znów się nie uda

Dziewczyny, czy Wam też przeszkadzają różne zapachy? Ja normalnie tak na co dzień mam wyostrzony węch, ale teraz jest tragedia. Pies mi śmierdzi, Stary śmierdzi. Wszytko śmierdzi 😝
Myślę, że spokojnie mogłabym pracować jako pies tropiący na lotnisku 🤣
Też tak mam... otwieram rano lodówkę i myślę dzizas co tak śmierdoli 🤣😂... a nic nie jest zepsutego. Byłam w biedrze to pewien pan miał tak mocną perfumę, że się zielona zrobiłam;)
Dajesz nadzieję ❤️ jakoś się martwię, że coś znów się nie uda
Trzymam mocno kciuki by tym razem się udało :). Nie znam się na ivf więc tu nie pomogę, ale jeśli.beta wystartowała pozniej, a przyrost jest w normie to raczej wg mnie dobrze rokuje. Widok na usg jest bardzo ok wg mnie :). Głowa do góry.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Tak czytam o Waszych objawach. Przyczyną zasłabnięć moga być też spadki cukru - hipoglikemia. Mi wyszedł dość niski cukier i rano czuje jakbym miała zemdleć. Biorę euthyrox i muszę zawsze odczekać te pół godziny do pierwszego posiłku. Dzisiaj to czułam jak mi się ręce robią jak z waty i drżą.
Ponadto mdłości i dziś niestety już wymioty. Piłam napar z imbiru kilka dni i miałam wrażenie że było ciut lepiej, ale chyba beta rośnie i już takie metody nie dają rady. Dziś mąż kupił mi kropelki Anaketon, i nie wiem czy to siła sugestii ale jest mi o wiele lepiej.
Jest jeszcze Bonjesta, moja gin mi zapisała i z tego co kojarzę jedna z dziewczyn z forum ja bierze. Minus jest taki że za 20 tabletek u nas kosztuje 185 około. Póki co szukam alternatyw.
Trądzik pojawia się takimi falami, podejrzewam, że przy wzrostach estrogenu bo od razu mam też wysypkę między piersiami.
Czy któraś z Was zauważyła też że ma bardziej " barwne" sny ? I takie na maxa pokręcone ?

Też tak mam... otwieram rano lodówkę i myślę dzizas co tak śmierdoli 🤣😂... a nic nie jest zepsutego. Byłam w biedrze to pewnie pan miał tak mocną perfumę, że się zielona zrobiłam;)
Trzymam mocno kciuki by tym razem się udało :). Nie znam się na ivf więc tu nie pomogę, ale jeśli.beta wystartowała pozniej, a przyrost jest w normie to raczej wg mnie dobrze rokuje. Widok na usg jest bardzo ok wg mnie :). Głowa do góry.
Ja dziś wywalilam zapach taki z patyczkami bo już nie mogłam go znieść 🤣
I też wszytsko śmierdzi, lodówka, zmywarka, śmietnik to na wdechu otwieram.

Załączniki

• Screenshot_2025-02-25-19-54-59-006_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-25-19-54-59-006_com.instagram.android-edit.jpg
    158 KB · Wyświetleń: 15
reklama
Do góry