reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Dziewczyny, czy Wam też przeszkadzają różne zapachy? Ja normalnie tak na co dzień mam wyostrzony węch, ale teraz jest tragedia. Pies mi śmierdzi, Stary śmierdzi. Wszytko śmierdzi 😝
Myślę, że spokojnie mogłabym pracować jako pies tropiący na lotnisku 🤣
Tak, to normalne, miałam tak za każdym razem, właściwie cała ciąża to jeden wielki rolercoster 😵‍💫
U mnie jeszcze po drodze zapewne zespół niespokojnych nóg, bezsenność, senność, sikaniem co 5 min, rozejście spojenia i takie tam...

reklama
Tak, to normalne, miałam tak za każdym razem, właściwie cała ciąża to jeden wielki rolercoster 😵‍💫
U mnie jeszcze po drodze zapewne zespół niespokojnych nóg, bezsenność, senność, sikaniem co 5 min, rozejście spojenia i takie tam...
Też tak mam, śmieszne to jest, bo nawet sama teraz zrobiłam cardio i czuję że śmierdzę xD

U mnie była rwa kulszowa, wymioty, bezsenność, ból pleców i zerowa kondycja :D muszę przyznać, że póki co ta ciąża chyba ciut mniej objawów daje, ale ja ogólnie się dobrze czułam i liczę na powtórkę tym razem :)

Też tak mam, śmieszne to jest, bo nawet sama teraz zrobiłam cardio i czuję że śmierdzę xD

U mnie była rwa kulszowa, wymioty, bezsenność, ból pleców i zerowa kondycja :D muszę przyznać, że póki co ta ciąża chyba ciut mniej objawów daje, ale ja ogólnie się dobrze czułam i liczę na powtórkę tym razem :)
To ja właśnie nie liczę na powtórkę, bo to będzie dramat 🫣
Ja cała ciążę mam coś, doslownie...chyba wszystko co możliwe, teraz czekam na mdłości takie że wstać z łóżka nie mogę ( tak, to też miałam 5 razy 😭 a nawet 6..)...
Nawet nie liczę na cud, że tym razem będzie inaczej 😏

Dziewczyny, czy Wam też przeszkadzają różne zapachy? Ja normalnie tak na co dzień mam wyostrzony węch, ale teraz jest tragedia. Pies mi śmierdzi, Stary śmierdzi. Wszytko śmierdzi 😝
mnie nie wszystko śmierdzi ale mam wyczulony bardziej . Dzisiaj robiłam jajecznicę i mało nie 🤮 zapach jajek masakra

Tak, musiałam psa wykąpać bo się skaleczył i śmierdział krwią i nie mogłam spać 🫣

Dziewczyny dzisiaj byłam na USG. Wedlug kalendarzyka jest dzisiaj 6+1. Lekarz uwidocznił pęcherzyk żółtkowy, mówi, że widzi też malutki zarodek i prawdopodobnie akcję serca ale wiadomo nie chce naświetlać bo jest jeszcze bardzo malutki.

Czy to jest w porządku obraz USG jak na mój wiek ciąży 6+1. Wiem, że beta później wystartowała bo w 9 dniu po transferze blastki była tylko 28 ale pięknie się podwajała w kolejnych dniach
Zobacz załącznik 1689964
Na tym etapie na wiek ciąży z usg nie masz co patrzeć, ba lekarz ci pewnie powiedział że masz ciążę liczyć z okresu, a teraz czy transfer miałaś w 14dc? Czy później bo 5 dniowy zarodek to powinien być w 19dniu a nie pamiętam ilu dniowe miałaś, pamiętam że dwa miałaś transferowane tylko nie wiem czy 3 czy 5 dniowe. Sprawdź kalkulator Malinowsliego. Moja lekarka twierdzi że 5 dni między kalkulatorem z transferu a ostatnim dniem miesiączki to mała różnica. Tak naprawdę termin ustali na prenatalnych. A obecnie mam liczyć od miesiączki. Czyli generalnie usg będzie młodsze niż z miesiączki. Twoja beta wystartowała później, to też będziesz miała młodszy zarodek niż na termin z miesiączki. Ważne że jest i jest wszystko ok. Pęcherzyk masz dobry. Ciesz się że jest wszystko ok. Widać po zdjęciach że usg lekarz miał bardzo dobre 😘

@morticia_adams nie odpychają mnie zapachy ale mam dużo bardziej wyczulony. Mój przyniósł doritosy wczoraj do sypialni jak czytał książkę. Miałam ochotę go zabić. Tak mi smierdzialy... musiałam godzinę wietrzyć sypialnie bo spać się nie dało...

reklama
Na tym etapie na wiek ciąży z usg nie masz co patrzeć, ba lekarz ci pewnie powiedział że masz ciążę liczyć z okresu, a teraz czy transfer miałaś w 14dc? Czy później bo 5 dniowy zarodek to powinien być w 19dniu a nie pamiętam ilu dniowe miałaś, pamiętam że dwa miałaś transferowane tylko nie wiem czy 3 czy 5 dniowe. Sprawdź kalkulator Malinowsliego. Moja lekarka twierdzi że 5 dni między kalkulatorem z transferu a ostatnim dniem miesiączki to mała różnica. Tak naprawdę termin ustali na prenatalnych. A obecnie mam liczyć od miesiączki. Czyli generalnie usg będzie młodsze niż z miesiączki. Twoja beta wystartowała później, to też będziesz miała młodszy zarodek niż na termin z miesiączki. Ważne że jest i jest wszystko ok. Pęcherzyk masz dobry. Ciesz się że jest wszystko ok. Widać po zdjęciach że usg lekarz miał bardzo dobre 😘
Transfer miałam 30 stycznia czyli to był mój
17 dzień cyklu (cylk sztuczny)5 dniowe blastki

Do góry