reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?

reklama
Ja nie z doświadczonych ale już oliwkę dla mam kupiłam i dzielnie smaruję bo mam strasznie suchą skórę. Na zmianę z cerave uzywam 🤪

Ja mogę powiedzieć co się u mnie nie sprawdziło 🙃. W poprzedniej ciąży od początku codziennie smarowałam się balsamami. Rano i wieczorem, sumiennie i konsekwentnie. Efekt był taki, że mój brzuch wygląda jak przed ciążą, zero rozstępów, a piersi - rozstęp na rozstępie. Jak kiedyś skończę karmić to pozostaje mi laser. Niestety, genetyka ma tu bardzo duże znaczenie ☹️.

Ostatnia edycja:
No i nie mam wyników 😵‍💫 tzn mam wszystko oprócz toksoplazmozy. Rozumiem, że wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie?

Co do smarowideł to niestety też nie jestem dobrym przykładem. Też próbowałam różnych balsamów, olejów w pierwszej ciąży i efekt: żaden, rozstępy wszędzie gdzie się da. W drugiej stwierdziłam że skoro nic to nie daje to odpuszczam - efekt: 0 nowych rozstępów 😅 ale już sobie mówię że po prostu już na nowe miejsca nie było 😅

Ja też obawiam się reakcji w rodzinie, u nas to dopiero drugie dziecko, ale rok po roku, więc pewnie będą komentarze że mega szybko albo że wpadka 😅. A u nas w tym roku zatrzęsienie dzieci w rodzinie, siostra męża ma termin na sierpień:)
Moja najstarsza córcia miała roczek jak zaszłam w drugą ciążę i bardzo fajna różnica wieku :).
Wy o pasztecie, a za mną chodzą śledzie! Najchętniej bym zjadła te w śmietanie od lisnera i przegryzła jakimiś koreczkami w occie 😍
Ale jestem leniwa i nie chce mi się już iść do sklepu.
Śledzie też zaliczyłam 🤣😂, w śmietanie i z cebulką
Wiesz co ja używałam mustelli, ale i tak mi brzusio popękał. W dwóch pierwszych najbardziej... w 3 nic, w czwartej może 2... Ja mam skłonność, bo moja mama miała. Brzuszki miałam normalne raczej mniejsze niż wielgachne...
Zaczęłam szczotkować po ostatniej ciąży i to fajna sprawa, ale czy działa w ciąży nie wiem.

reklama
Mi ginekolog powiedziała żebym sobie odpuściła szczotkowanie w pierwszym trymestrze. Stosuje teraz olej migdałowy. W zeszłej ciąży stosowałam balsam nawilżający z resibo i bardzo polecam. Czy mam rozstępy, tak w miejscach jak biodra zaraz na wysokości majtek, dzień po porodzie wyskoczyły i na piersiach od nawału mlecznego, reszta ciała oszczędzona. Więc mam zamiar to samo stosować.

reklama
Do góry