reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

próbowałam już chyba wszystkiego, tylko moim głównym problemem jest zapominanie o piciu wody… ja za bardzo nie odczuwam pragnienia i nie mogę sobie wyrobić takiego nawyku, zła jestem na siebie w takich sytuacjach, myślę że to jest główny powód, oprócz tego, że po prostu mam tendencję 🥺 jak wypije 1,5l w ciągu dnia to jest sukces.

co do mdłości to też mnie męczą okropnie, ale jeszcze mi się nie zdarzyło wymiotować. wczoraj miałam zmianę z koleżanką, która ma termin 2 dni po mnie 😂 tak się jakoś złożyło i cały dzień zdychałyśmy przytulone do kaloryfera… Wam też jest tak zimno? 😬
No ja właśnie nie wiem skąd ta zimność! 🥶🥶🥶

reklama
@MałaMi2020 współczuje, daj znac jak to przezylas 😵 ja bym na tym etapie nie dala rady!🤢
Moja gin przepisała mi coś na mdlosci, ale nie zrealizowałam jeszcze recepty.

Mam do Was pytanie - tych które biorą acard.
W poprzedniej ciąży nie brałam, teraz w sumie na podstawie wywiadu mi zleciła (inna ginekolog, choć ma świetne opinie)..a ja sierota nie dopytałam czemu😐

Mam nadwagę, pytała mnie o ciśnienie- to je powiedziałam, że w 3 trymestrze miewałam już podwyższone, ale jeszcze nie alarmujące..

Wiele z Was bierze acard? To jest na zakrzepy i na co jeszcze? Czytam, że jednak ma to wpływ na dziecko..
Dobrze działa na przepływy, ja biorę od początku

To macie silne mdłości, to mi się po prostu robi nie dobrze i szczególnie albo jak pusty żołądek albo za dużo, ostatnio w połowie parówki przerwałam bo wiedziałam że jeszcze gryz i będzie źle, przedwczoraj wieczorem leżałam i nagle zaczęło mi się niedobrze robić, było coraz gorzej mogłam zapomnieć żeby usnąć... miał mój jakieś ciasto przy łóżku, zjadłam poszłam spać. Dzisiaj rano nic nie było. A teraz zjadła. Ta jajecznicę i na dwa razy czuję teraz w brzuchu... ale nie mam tak że muszę iść do lazienki bardziej jest to denerwujące i że czujesz źle. Raz mnie pociągnęło mocno na wymioty jak jechaliśmy samochodem i po rpsitu spotęgowała to moja choroba lokomocyjna. Współczuję tak mocnych mdłości, pamiętam że przy koleżance nie mogłam lodówki otworzyć.
No mnie wczoraj pogonił sam zapach cytryny

Cześć dziewczyny ☺️

Rzutem na taśmę w wątku październikowym - zgłaszam drugą krechę na tescie 🥹 🥰🤞🤞🤞

Chętnie do Was dołączę jeśli przyjmiecie no i mam nadzieję, że tym razem zostanę z Wami do końca 🥹
Swoją pierwszą ciążę poroniłam, więc teraz na spokojnie przyjmuję ten pozytywny test, ale wierzę, że będzie dobrze 🤞

Termin porodu wg apki to 31.10 😌 Raczej nie nadrobię tych 255 stron wiadomości, ale od teraz postaram się już być na bieżąco. Pozdrawiam z Krakowa ☺️
Witaj🙂 masz ten sam termin co ja z om tylko u mnie wcześniejsza owu i podejrzewam, że z dwa dni mi się przesunie do przodu, bo dwie kreski już mi w niedzielę wyszły

reklama
próbowałam już chyba wszystkiego, tylko moim głównym problemem jest zapominanie o piciu wody… ja za bardzo nie odczuwam pragnienia i nie mogę sobie wyrobić takiego nawyku, zła jestem na siebie w takich sytuacjach, myślę że to jest główny powód, oprócz tego, że po prostu mam tendencję 🥺 jak wypije 1,5l w ciągu dnia to jest sukces.

co do mdłości to też mnie męczą okropnie, ale jeszcze mi się nie zdarzyło wymiotować. wczoraj miałam zmianę z koleżanką, która ma termin 2 dni po mnie 😂 tak się jakoś złożyło i cały dzień zdychałyśmy przytulone do kaloryfera… Wam też jest tak zimno? 😬
Oj, jak pijesz mało wody, to lepiej nie szaleć z błonnikiem, bo jeszcze nasili zaparcia.

Do góry