Klemensa
Fanka BB :)
Pregna starta szybkie pytanie jaki kwas foliowy przyjmujecie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pregna starta szybkie pytanie jaki kwas foliowy przyjmujecie?
To spokojnie jest jeszcze czaswczoraj 2801
Ja też pregna start.Pregna start
Ogólnie jak coś z tarczycą nie halo to endo zalecają te suple z jodem, moja gin z kolei jest zwolenniczką samego kwasu foliowego ale ja się lepiej na pregnie czujęJa też pregna start.
Dokładnie, u mnie 7+1, od kilku dni czuje się tak beznadziejnie. U mnie ciężko ze spacerami , zanim wrócę z pracy , ogarniemy dom (mamy 3 psy + kot więc odkurzanie i mycie podłóg obowiązkowe codziennie ), ogarniemy sobie jakiś obiadek , to jest już ciemno , a ja marzę tylko o spaniuA jaki jest wiek Twojego maleństwa ?
Ja właśnie tu na forum pisałam tydzień temu, że czuje się extra, cwicze, gotuje, to tamto, ale właśnie od niedzieli mam zjazd. Niedźwiedzi sen, głowa, mdłości i to właśnie tak po przekroczeniu 7 tyg wystrzeliło.
Myślę kochana, że to u Ciebie pewnie też hormony plus wyzwanie nikotynowe. Bardzo trzymam kciuki i liczę że szybko przejdzie.
Czytałam gdzieś że ten 8 tydzień jest najtrudniejszy,.albo już sobie szukam naukowych dowodów.
Mi pomaga zdecydowanie herbata z imbirem, duża ilością imbiru no i spacery. Nawet jak nie dam rady staram się ruszyć na siłę i już po godzinie na mrozie nie mam takiej senności, bólu głowy, mdłości.
Polecam, może i Tobie pomoże.
no lekarz kazał przyjmować podwójna dawkę kwasu foliowego ale pytał jaki przyjmuje i zwątpiłam bo sa dwa rodziejeOgólnie jak coś z tarczycą nie halo to endo zalecają te suple z jodem, moja gin z kolei jest zwolenniczką samego kwasu foliowego ale ja się lepiej na pregnie czuję![]()
O rany mam tak samo. Dziś jak wróciłam z pracy nie mogłam przestać jeśćDokładnie, u mnie 7+1, od kilku dni czuje się tak beznadziejnie. U mnie ciężko ze spacerami , zanim wrócę z pracy , ogarniemy dom (mamy 3 psy + kot więc odkurzanie i mycie podłóg obowiązkowe codziennie ), ogarniemy sobie jakiś obiadek , to jest już ciemno , a ja marzę tylko o spaniu
A tą herbatkę z imbirem muszę wypróbować, mam wilczy apetyt, najpierw się najem bez opamiętania, a potem leżę i miaucze jak to mi niedobrze![]()
Aktywny folian wybierzno lekarz kazał przyjmować podwójna dawkę kwasu foliowego ale pytał jaki przyjmuje i zwątpiłam bo sa dwa rodzieje
no i extra. teraz wiem przynajmniejAktywny folian wybierz
Hahah. Najlepsze, że u mnie w pracy nikt jeszcze nie wie o ciąży, ale wydaje się że daje takie znaki , że już połowa się domyśliła. Ja normalnie w pracy jedną kanapkę w locie jadłam, plus z doskoku batonik po śniadaniu, teraz rozkładam się na pół blatu, kanapki , sałatka, owoce, kubek herbaty, ciasteczka na poprawę humoru , gonię każdego kto tylko wypowie moje imię w czasie sniadania, choć zawsze odkładałam kanapkę i leciałam pomoc, a ostatecznie i tak ciągle chodzę głodna. Mam ten komfort że pracuje w jednej firmie z mężem, biedny codziennie po 3 razy jeździ mi do sklepu coś dokupićO rany mam tak samo. Dziś jak wróciłam z pracy nie mogłam przestać jeśća potem mi niedobrze było z przejedzenia
![]()