reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Myślałam że tylko ja 🙈 tez czytam na bieżąco ale się nie udzielam . To moja druga ciąża, ale tym razem wszystko czuje x10.
Jestem ciągle śpiącą i zmęczona, wracam z pracy o 16, walczę ze sobą do 19, potem padam jak mucha i śpię do rana. Jestem ciągle głodna, nawet nie wiedziałam że tak się da, bimbały bolą mnie tak, że już śpię w staniku, jak widzę w tv ze ktoś coś je, to ja musze koniecznie to samo, w poprzedniej ciąży jedyną zachcianką były lody truskawkowe i lays stix w środku nocy, a teraz ciagle coś 🤦‍♀️ do tego koszmarnie znoszę odstawienie nikotyny, jestem ciągle wściekła, rozdrażniona, wczoraj rozpłakałam się bo skończyły się kapsułki do prania, dziś bo kot nie mógł się zdecydować czy chce wejść do domu i wywietrzylam całe ciepło zanim sie zdecydowal. Nie wiem czy to kwestia hormonów, czy odstawienia papierosów, ale jest tragedia. Nie wiem jak moja rodzina ze mną wytrzymuje , ja sama siebie mam już dość 😵‍💫
Piona. Ja teraz to ewidentnie nie ja. W dodatku chyba katar łapie więc w ogóle wesoło zaraz będzie 😵‍💫 nie jestem w stanie zebrać na dłużej myśli. Jakby mi ktoś mózg wyjął, albo przeciął połączenia mózgowe 😵‍💫

reklama
Któraś tu pisała, żeby korzystać i spać na brzuchu, bo później będzie przeszkoda w postaci dużego brzucha… taaa… chyba, że ma się cycki, które zaraz eksplodują 😩 W żadnej ciąży nie miałam tak wrażliwych piersi, że nawet już teraz nie mogę spać na brzuchu.
(Niby marudzę, ale tak naprawdę wierzę, że posiadanie jakiś objawów- to właśnie dobry objaw 😜).
Ja mam teraz taki bol piersi od owulacji, no nie da się spać na brzuchu 😏

Myślałam że tylko ja 🙈 tez czytam na bieżąco ale się nie udzielam . To moja druga ciąża, ale tym razem wszystko czuje x10.
Jestem ciągle śpiącą i zmęczona, wracam z pracy o 16, walczę ze sobą do 19, potem padam jak mucha i śpię do rana. Jestem ciągle głodna, nawet nie wiedziałam że tak się da, bimbały bolą mnie tak, że już śpię w staniku, jak widzę w tv ze ktoś coś je, to ja musze koniecznie to samo, w poprzedniej ciąży jedyną zachcianką były lody truskawkowe i lays stix w środku nocy, a teraz ciagle coś 🤦‍♀️ do tego koszmarnie znoszę odstawienie nikotyny, jestem ciągle wściekła, rozdrażniona, wczoraj rozpłakałam się bo skończyły się kapsułki do prania, dziś bo kot nie mógł się zdecydować czy chce wejść do domu i wywietrzylam całe ciepło zanim sie zdecydowal. Nie wiem czy to kwestia hormonów, czy odstawienia papierosów, ale jest tragedia. Nie wiem jak moja rodzina ze mną wytrzymuje , ja sama siebie mam już dość 😵‍💫
A jaki jest wiek Twojego maleństwa ?
Ja właśnie tu na forum pisałam tydzień temu, że czuje się extra, cwicze, gotuje, to tamto, ale właśnie od niedzieli mam zjazd. Niedźwiedzi sen, głowa, mdłości i to właśnie tak po przekroczeniu 7 tyg wystrzeliło.
Myślę kochana, że to u Ciebie pewnie też hormony plus wyzwanie nikotynowe. Bardzo trzymam kciuki i liczę że szybko przejdzie.
Czytałam gdzieś że ten 8 tydzień jest najtrudniejszy,.albo już sobie szukam naukowych dowodów.
Mi pomaga zdecydowanie herbata z imbirem, duża ilością imbiru no i spacery. Nawet jak nie dam rady staram się ruszyć na siłę i już po godzinie na mrozie nie mam takiej senności, bólu głowy, mdłości.
Polecam, może i Tobie pomoże.

reklama
Do góry