reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Dzien dobry!
Nie odzywalam sie przez chwile bo nie mam za bardzo nic do powiedzenia w kwestii L4 - nie wiem jak to dziala 🤷‍♀️
U mnie jest tak, ze nie potrzebuje nic od lekarza. Do tygodnia albo dwoch, po prostu informuje, ze mnie nie bedzie. Pierwszy dzien zawsze jednak jest platny 0%. Dopiero gdyby ktos przeginal i zbyt czesto go nie bylo, pracodawca poprosi o zaswiadczenie od lekarza.
Mam bezstresowa prace, do tego kiedy chce to z domu, wiec jesli wszystko bedzie ok to bede pracowac do konca lata.
Brzmi ekstra 😁 ja też z tych pracujących w ciazy - pracowałam do 8 miesiąca, teraz też planuje ciągnąć ile się da :)

reklama
Dzisiaj po drodze do dentysty chyba uda mi się wyskoczyć do apteki🙂
Chciałam sobie kupić kurtkę, to obczaje, czy od razu nie trzeba kupić namiotu😆

Kurcze, a jednak chyba poszukam kurtki typu namiot🙃

Załączniki

• IMG_20240226_125531.jpg
    IMG_20240226_125531.jpg
    504,2 KB · Wyświetleń: 71
Hej dziewczyny, nie odzywałam się kilka dni bo byłam w rozjazdach. Służbowo w tygodniu i weekend prywatnie z mężem :)
Jutro idę na wszystkie badania, mam nadzieję że gładko pójdzie.
Pracować zamierzam ile się da, uwielbiam swój pracę i raczej jestem z tych co nie wysiedzą w domu. W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miejsca z hakiem i jak zdrowie da to teraz też planuję:)
A jak u was samopoczucie? U mnie bardzo dobrze, nawet wydaje mi się że senność po malu znika. Mam dużo energii i czuję się bardzo dobrze.
U mnie dziś 9+1.
5.03 mam wizytę i też już prenatalne poplanowane na 18-19.03.

U mnie rano było w miarę, nie miałam apetytu ale czułam się w miarę dobrze. Śniadanie zjadłam dość późno bo wcześniej kompletnie na nic nie miałam ochoty. I jakieś pół godziny po zjedzeniu śniadania rozbolał mnie żołądek i jest mi ciągle niedobrze… 🤢
Czy Wy też przy mdłościach macie tak że macie takie uczucie jakbyście były przeokrutnie głodne i jakby przez to aż Was bolał żołądek z głodu? Zastanawiam się czy to po prostu urok ciąży czy coś innego mi dolega 🥴

No właśnie jeśli chodzi o te objawy ciążowe to jeszcze żadna z was nie pisała o tym ale czy wam też jest ciągle zimno? Mam w domu 24 stopnie a przeważnie siedzę pod kocem albo chodzę w bluzach 🙈 I tak od samego początku..

reklama
Aaa już wiem. Jak wracałam po macierzyńskim do pracy, byłam na badaniach, ale lekarka napisała mi "zdolna do pracy" i tyle, nic o tym na jaki czas. Musiałam więc jeszcze raz jechać na badania medycyny pracy, tym razem normalnie dostałam bodajże na 5 lat? Musiała bym poszukać bo nie pamiętam 🫣

A i wczoraj coś mi chyba zaszkodziło, bo miałam jazdy w obie strony 🤢🤮

Na szczęście dziś już o niebo lepiej.

Do góry