reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Dzisiaj mam 8+4 😉Tak ja pracuję w dużym zakładzie i zaraz powiem że chodzi o ciążę wrócić nie mogę nawet na jeden dzień ze względu na szkodliwość więc pojadę dzisiaj wypisze rezygnację i wezmę parę dni urlopu po czym pójdę na L4 ...
no i tak najlepiej :)
No to ja bym już wniosek złożyła i akurat masz końcówkę 1 trymestru po tym czasie :)

reklama
Ja mam nadzieję że wytrzymam chociaż do lipca/sierpnia, ale to oczywiście będzie zależało od samopoczucia i tego czy wszystko będzie ok. Nie uznaję zwolnień z samego faktu bo ciąża, tym bardziej że ostatnio baaaardzo dużo słyszałam od znajomych o kontrolach z ZUS-u.
no właśnie ja też ostatnio w radio słyszałam podsumowanie kontroli zusu i ponoć nieźle kary się sypia

o przerwanie wychowawczego bym napisał już bo to masz wyprzedzenie 21 dni. Który to u ciebie tydzień?

U mnie znajoma przerabiała to pół roku temu.
Sprawdz jak wygląda prawo do wynagrodzenia, bo u niej było coś takiego że wrócić musi na jeden dzień i wtedy l4, ale zamiast powrotu wybierała kilka dni urlopu zaległego i na nim wzięła l4.
No albo zaplanować tak wizytę, ze wychowawczy dajmy do 1.03 włącznie i 1.03 wizyta, tak by l4 było wystawione od 2.03. No chyba, ze w pracy normalnie możesz powiedzieć że chodzi o ciążę to już sami cię pokierują.
nie trzeba wracać do pracy. Po prostu przerywasz wychowawczy i zamie iasz go na l4. Tym bardziej że wracając po takiej długiej przerwie musisz zrobić badania u lekarza medycyny pracy.

Dobrze, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w laboratorium, bo bym spędziła tam cały dzień😅

Byłam zrobić te wszystkie badania, które zlecił mi lekarz i kolejka na cały budynek, a mają otwarte od 7 do 8. Nie wiem, jak tyle osób mają zamiar obsłużyć, jak ja tam siedziałam 10 minut a jeszcze z 50 osób w kolejce🤔🤔
ja miałam też iść dzisiaj na badania ale wczoraj wieczorem zachciało mi się robić pierogi. Wyszło mi tyle farszu, że właśnie odprowadziłam synka do żłobka I lecę lepić dalej 🫣 a na 11 do pracy. Na badania pójdę jutro

Nie wiem czy to przez ciążę czy o co chodzi ale drugi dzień z rzędu wieczorem tak mi niedobrze 🤢 do tego tak mi się kotłuje w żołądku i trochę częściej chodzę do toalety ale to może być kwestia tego że jak tylko zaczyna mi być niedobrze to zaczynam się stresować że będę wymiotować a u mnie przy nawet najmniejszym stresie od razu zaczynają się problemy jelitowe 🥴 Wczoraj myślałam, że to przez to że pewnie zjadłam zbyt dużo placków ziemniaczanych na obiad (a wiadomo że to tłuste i ciężkostrawne), rano było okej i dziś raczej jadłam lżej a od 19 znowu mnie wzięło na mdłości… masakra 😩
Mam to samo od kilku dni. Co bym nie zjadła to tak między 17 a 19 zaczyna mi być niedobrze. A tak chwaliłam, że tym razem jest lepiej 😅

ja skończyłam 3msc temu i wróciłam do pracy ale na Twoim miejscu jeżeli jesteś już po pierwszej wizycie to bym zeszła z urlopy wychowawczego i poszła na zwolnienie lekarskie.

A do kiedy planujecie pracować? Ja narazie dobrze się czuje wiec chce pracowac
Ja planuję pracować jak najdłużej 😊 Wstępnie myślałam do sierpnia, tylko nie wiem czy końca czy początku 😅 oczywiście o ile zdrowie pozwoli. Bże ja jeszcze na pierwszej wizycie nie byłam a już wszystko zaplanowane 🤣🤣

reklama
Ja planuję pracować jak najdłużej 😊 Wstępnie myślałam do sierpnia, tylko nie wiem czy końca czy początku 😅 oczywiście o ile zdrowie pozwoli. Bże ja jeszcze na pierwszej wizycie nie byłam a już wszystko zaplanowane 🤣🤣
Ja też 😂😂😂
Hi Five Yes GIF by Aardman Animations

Do góry