reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Dziewczyny, nie odzywam się, bo mam straszne zapalenie zatok, ledwo żyję. Boli mnie głowa, zęby, oczy, nos, uszy. Nie jestem w stanie w ogóle funkcjonować. Nie biorę paracetamolu dopóki nie będę mieć gorączki.

Odrzuciło mnie od wszystkiego oprócz owoców i mam ciągle ochotę na zapiekanki z pieczarkami. Nie jestem w stanie nic innego zjeść, a owocami nie uzupełnię dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Myślicie, że to zaszkodzi dziecku? Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie, nie mam poza tym już żadnych objawów ciąży, co mnie przeraża, miałam iść jutro prywatnie na usg, ale no nie dam rady. Nie wiem, jak mam wytrzymać psychicznie😢

Boję się, że jak coś się stanie to przeze mnie i to, że prawie nic nie jem. Chciałam zjeść pączka, ale zrobiło mi się niedobrze po kilku kęsach i odłożyłam. To samo makaron z kurczakiem i warzywami - no nie przełknę nic.

Pocieszam się, że w ciąży z synem nic nie jadłam do 12 tygodnia oprócz 1 kartonu soku dziennie i mandarynek i jest zdrowy☹️
na zapalenie zatok (dzień przed porodem) w ciąży uratowały mnie inhalacje z soli 3% i irigasin. Może spróbuj?

Myślę, że nie zaszkodzi. Wiele kobiet wymiotuję cokolwiek zje i dzieci rodzą się zdrowe, ważne jednak byś próbowała jeść by czerpać skądś energię.

reklama
Przyszły mi wyniki bety: 129710,00 , powiedzcie mi , że jest ok, skoro lekarz nie widział jeszcze zarodka , mówił, że To ok 5/6 tydzień, kolejna beta w środę i piątek,a lekarz 8 marca 🙈🙈
ja bym przy takich wartościach bety już nie powtarzała, bo na tym etapie ona już rośnie wolniej i miarodajne jest już usg tylko.

Wiecie co, ja nie wiem jak to możliwe.... zrobiłam już kilkanaście testów i za chwilę uwierzę w jakiś nowotwór😩
Ale czy wtedy beta w krwi byłaby ujemna?
Mąż sugeruje powtórzyć krew...
powtórz dla świętego spokoju betę albo jutro albo najlepiej za dwa dni.

Jeżeli testy ostatnio były dodatnie, a teraz beta 3.3 to zakładam że to beta spadkowa. Ale to tylko moje założenie i dla spokoju bym betę powtórzyła.

4.01- 11.04, wychodzi że To 47dc gdzieś
ja ostatnią miesiączkę miałam 3.01, na usg w sobotę 19.01 był mikroskopijny zarodek, ale bez serduszka. U mnie przy nieregularnych cyklach była to końcówka 5 tc.
Sama też idę w czwartek bo zwariuję..
jeżeli było ciałko, to zakładam że zarodek pojawi się zaraz. Idź w ten czwartek tak jak pisałaś (chyba) i może już akurat będzie :) czasami jeden dzień robi różnicę.

powtórz dla świętego spokoju betę albo jutro albo najlepiej za dwa dni.

Jeżeli testy ostatnio były dodatnie, a teraz beta 3.3 to zakładam że to beta spadkowa. Ale to tylko moje założenie i dla spokoju bym betę powtórzyła.
Wtedy dzisiaj po południu test z moczu pokazałby mocniejszą kreskę?🤔 zmierzę rano temperaturę, zrobię test z moczu i jakby coś to polecę jeszcze na betę do innego laboratorium. 😉

ja bym przy takich wartościach bety już nie powtarzała, bo na tym etapie ona już rośnie wolniej i miarodajne jest już usg tylko.
No tak, ale coś wysoka jak na brak zarodka, pęcherzyk widział, Ale nie mówił wartości żadnej, jedynie ze, jest ciąża, prawidłowo w macicy, zrobić betę widzimy się początkiem marca , jedynie powiedział o torbielu (ponad 4cm) i z jego wyliczeń 5/6 tydzień, zobaczymy, mam nadzieję, że jest ok, to moja druga ciąża po 6 latach, przy Oskim nie robiłam bety, bo już słychać było serducho 😁
Dołączam betę z dziś i test z 03.02

Załączniki

• Screenshot_2024-02-19-20-49-02-806_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-19-20-49-02-806_com.android.chrome.jpg
    201,2 KB · Wyświetleń: 89
  • Screenshot_2024-02-03-19-06-03-280_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2024-02-03-19-06-03-280_com.facebook.katana.jpg
    238,6 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Wtedy dzisiaj po południu test z moczu pokazałby mocniejszą kreskę?🤔 zmierzę rano temperaturę, zrobię test z moczu i jakby coś to polecę jeszcze na betę do innego laboratorium. 😉
przechodziłam biochem od bety 7.19 i kreska każdego dnia była taka sama, a beta rosła, ale słabo. Tydzień po, wystąpiło krwawienie, trwające 10 dni.
Także według mnie kreska może być jeśli hormon ciążowy jeszcze się utrzymuje, ale fakt że 3.3 i widoczne na teście to abstrakacja dla mnie. Facelle nie ufam.

P.s. betę lepiej powtarzać w tym samym labo.

przechodziłam biochem od bety 7.19 i kreska każdego dnia była taka sama, a beta rosła, ale słabo. Tydzień po, wystąpiło krwawienie, trwające 10 dni.
Także według mnie kreska może być jeśli hormon ciążowy jeszcze się utrzymuje, ale fakt że 3.3 i widoczne na teście to abstrakacja dla mnie. Facelle nie ufam.

P.s. betę lepiej powtarzać w tym samym labo.
Robiłaś wtedy na różnych testach?

No tak, ale coś wysoka jak na brak zarodka, pęcherzyk widział, Ale nie mówił wartości żadnej, jedynie ze, jest ciąża, prawidłowo w macicy, zrobić betę widzimy się początkiem marca , jedynie powiedział o torbielu (ponad 4cm) i z jego wyliczeń 5/6 tydzień, zobaczymy, mam nadzieję, że jest ok, to moja druga ciąża po 6 latach, przy Oskim nie robiłam bety, bo już słychać było serducho 😁
Dołączam betę z dziś i test z 03.02
ja bym osobiście cyferek nie równała z tym, że musi być już zarodek, zwłaszcza jeśli lekarz mówił że może to być 5 tc. :)

Beta dzisiejsza, a wizyta była kiedy?

reklama
Do góry