reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Dziś w ogóle nie mam mdłości, nie drażnią mnie zapachy, nie czuję senności, a pół nocy bolał mnie brzuch. Nie podoba mi się to. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i nic złego się nie dzieje☹️
miałam tak w zeszłym tygodniu chyba w środę.. wieczorem ból brzucha a następnego dnia zero mdłości. Wszystko wróciło następnego dnia 😑

Co do intensywności koloru drugiej kreski dużo też zależy od samego testu. Ja kupiłam jakieś tanizny na allegro, kreski niemal na każdym identyczne, bladawe. Wczoraj poszłam na betę i zbierałam szczękę z ziemi ponieważ beta 786. Więc krecha powinna być konkretna. Chciałam kupić test w rossku ale stwierdziłam że to bez sensu, skoro mam wynik bety. Jutro idę powtórzyć. Wizyta w poniedziałek.

Co do objawów. Ja w poprzedniej ciąży też miałam dni objawowe i nieobjawowo (z wyjątkiem mdłości, te to miałam do 17tc włącznie). Ale np piersi, raz bolesne i wrażliwe a raz nie. A to wstałam bez bólu piersi a wieczorem bolały że szok.
Kłucie przy jajniku. Dokuczali mi niemal całą ciążę, najbardziej bolało jak obracałam się z boku na bok. Ostry, ciągnący ból. Aż mnie zginało o łzy w oczach stawały. Zgłosiłam ginowi i wiecie co, nie wiadomo co to było, w usg i badaniach wszystko ok. Podejrzewamy z ginem, że to były bóle wiązadeł- bardzo szybko rósł mi brzuch i po prostu więzadła pobolewały. Do tego dodać trzeba, że mam duża nadwagę.

Wróciłam. Dzidziuś ma 0,51cm. Widziałam serduszko, ale jakość tego USG tak kiepska, że ledwo było cokolwiek widać. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Załączniki

• IMG_2728.jpeg
    IMG_2728.jpeg
    164,2 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry