reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Od którego miesiaca/tyg jest usg przez brzuch?
Mój mąż jak usłyszał że mam wizytę 28 bo już powinno być serduszko to uznał ze chce jechać ze mną 😂😂😂 ale przecież narazie to nie możliwe 😅 chodź intencję miał dobre.
(1ciaza sama wiele nie wiem ale jego muszę uczyć wszystkiego i tłumaczyć jak dziecku😁)
już nie pamiętam ale chyba po pierwszych prenatalnych.

reklama
Od którego miesiaca/tyg jest usg przez brzuch?
Mój mąż jak usłyszał że mam wizytę 28 bo już powinno być serduszko to uznał ze chce jechać ze mną 😂😂😂 ale przecież narazie to nie możliwe 😅 chodź intencję miał dobre.
(1ciaza sama wiele nie wiem ale jego muszę uczyć wszystkiego i tłumaczyć jak dziecku😁)
W tym temacie przypomniala mi sie historia sprzed roku jak sie staralismy a efektow nie bylo. Bylismy z mezem razem w gabinecie u pani ginekolog. Lekarka do mnie - zapraszam pania na fotel. Moj maz mina 😳.
Lekarka na to do niego: “Jak pan takie oczy robi i “tego” do tej pory nie widzial, to chyba musimy zaczac od innej rozmowy. 🤣🤣🤣 A tak na powaznie - to tam ma pan parawanik i krzeselko”.

@jestemtu Co u ciebie? Byłaś na wizycie?
Byłam.. ogólnie nie odzywałam się bo sama muszę jakoś sobie pewne rzeczy poukładać a nie chciałam wam znowu smęcić swoimi obawami. Wtedy po tej słabej becie powtórzyłam badanie w innym laboratorium i wyszło dużo lepiej. Mój gin powiedział żeby nie przywiązywać już uwagi do wyników, ważniejsze jest usg. Ogólnie na usg ciąża troszkę młodsza niż powinna, ale jest zarodek i bijące serduszko (troszkę niżej niż powinno ale podobno nadal w normie) ❤️ Pęcherzyk ciążowy też jest za mały według tych parametrów i statystyk które są podawane przy usg wczesnej ciąży.
Kolejna wizyta 24 lutego.
W poniedziałek wróciłam po feriach do pracy, może będę miała mniej czasu na rozmyślania i analizowania objawów czy ich braku.
Ogólnie czuję się wykończona. Mam mdłości ale nie wymiotuję, pobolewa mnie podbrzusze, no i pojawiły mi się jakieś żółte/beżowe upławy. Zastanawiam się czy to może być od progesteronu który przyjmuję dopochwowo.

Nadrobiłam dziś forum i gratuluję wszystkim mamom które dołączyły 😘😍

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry