reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Ja w poprzedniej ciazy przytyłam do 86 a miałam 72 na początku schudłam do 68 i później do góry. Rozstępy pojawiły mi się na piersiach i udach po urodzeniu. Ja stosowałam zwykły balsam nawilżający ale bardzo dobry z resibo. Co do rozstępów możesz wzbogacić dietę o kolagen bardzo zdrowe ale może niezbyt apetyczne. Dużo galaretek ale tych mięsnych, wywar rosół z nóżek kurczaka ale to lepiej mieć jakiegoś że wsi kupić, golonka z skórka. Wszędzie gdzie masz kolagen. Mi lekarz nawet mówił że parówki bo mają dużo skór zmielonych, że to jedyna wartość dodana parówek. Jeżeli masz predyspozycje genetyczne to nie przeskoczysz. Masaż przy balsamowaniu. Your Kaya wypuściła serię dla mam, również dobre kosmetyki z dobrym składem przedewszystkim i w nie się zaopatrzę a czy pomogą czas pokaże.
Z tym kolagenem to może być kłopot w tej formie, galaretki czy skóra z mięsa to i bez ciąży przez gardło mi nie przechodzą, teraz mogłoby być gorzej 🙈
Masaż przy balsamowaniu tak, a może na sucho też coś może pomóc? Kojarzycie? Macie jakieś dobre szczotki do używania na sucho właśnie? Wiem, że lullalove ma takie w swojej ofercie, opinie generalnie spoko, ale czy na ciążowy hardcore rozstępowy też da radę? Serio jestem tym przerażona 🫣

reklama
Z tym kolagenem to może być kłopot w tej formie, galaretki czy skóra z mięsa to i bez ciąży przez gardło mi nie przechodzą, teraz mogłoby być gorzej 🙈
Masaż przy balsamowaniu tak, a może na sucho też coś może pomóc? Kojarzycie? Macie jakieś dobre szczotki do używania na sucho właśnie? Wiem, że lullalove ma takie w swojej ofercie, opinie generalnie spoko, ale czy na ciążowy hardcore rozstępowy też da radę? Serio jestem tym przerażona 🫣
Ja się szczotkowalam przed i fajnie cellulit znikł ale jak się dowiedziałam przerwałam, idę w czwartek na pierwszą wizytę i zapytam o to. Generalnie jak lekarz się zgodzi to można.

@hemoglobina troszkę się cofnę zamknięty temat to znaczy że nikt już nie będzie mógł dołączyć I czytac naszego forum oprócz nas? :) jak to działa
Niby pytanie nie do mnie, ale pozwól że odpowiem 😊 Tak, wtedy jest zamknięte grono i nikt spoza grupy nie ma możliwości w ogóle wyszukać wątku 😊

@hemoglobina troszkę się cofnę zamknięty temat to znaczy że nikt już nie będzie mógł dołączyć I czytac naszego forum oprócz nas? :) jak to działa
Zamknięty wątek to taki, do którego będą miały dostęp tylko osoby, które zostały do niego dodane, czyli te, które się udzielają i mają zamiar udzielać się dalej. To wątek, w którym będziemy mogły swobodnie pisać o wszystkim, poznać się lepiej, wrzucać zdjęcia dzieci i uczestniczyć w nim nawet przez najbliższe kilka lat. Osoby z przypadku nie będą miały możliwości dołączyć, chyba że obdarzymy je zaufaniem i cała grupa zgodzi się na przyjęcie dodatkowych osób z tego - głównego wątku.

Chyba że doda go administrator, administrator wysyła listę osób do zamkniętego watku
Już wysłana lista. Wszystkie, które do wczoraj polubiły mój post o zamkniętym wątku będą mieć dostęp. Potem najwyżej się przyjmie nowe osoby, jeśli uznamy, że to nie jakieś osoby z przypadku i też będą się aktywnie tutaj udzielać.

Już wysłana lista. Wszystkie, które do wczoraj polubiły mój post o zamkniętym wątku będą mieć dostęp. Potem najwyżej się przyjmie nowe osoby, jeśli uznamy, że to nie jakieś osoby z przypadku i też będą się aktywnie tutaj udzielać.
mam szukać ten post teraz 🤣 ? pewnie go nie polubilam a zamierzam z wami zostać 😍

Co do kosmetyków z to ja używam olejku palmers… jest taki specjalny dla kobiet w ciąży i używam go po kąpieli na mokra skórę.
Dodatkowo ostatnio ktoś polecił mi kosmetyki marki mom&who… na każdą część ciała: serum do biustu, kremik na brzuch, na rozatepy… i używam sobie tego teraz… przyjemny zapach i gęsta konsystencja… ceny dobre można popróbować :)
szczotkowanie na sucho… nie robiłam i chętnie bym się dowiedziała więcej: czy można itd.
A jak jest z bańką chińską na nogi i pośladki? Któraś z was stosowała?

reklama
Ja używam mus do brzuszka tummy mousse mam nadzieję że będą efekty tzn nie zrobią się nowe rozstępy 😉

Mam też pytanie. Czy jak chodzicie do lekarza prywatnie i na NFZ to macie założone dwie karty ciąży?

Do góry