reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
@hemoglobina kamień z serca!
Byłam dzisiaj na badaniach w labo i glukoza wyszła mi 98 :/ pewnie na najbliższej wizycie dostanę od gina skierowanie na krzywą 🤷🏼‍♀️
Lekkie zmiany w układzie moczowym (tak czułam, że coś tam nie bangla), reszta wyników elegancko.

Jestem tak zmęczona dziś że szok.
Ja mam bakterie w moczu i w poniedziałek muszę zrobić posiew. W poprzedniej ciąży też co chwilę miałam tego typu "przygody" 😔

Hej dziewczyny!
Piszecie że boli was podbrzusze, to normalne zupełnie. Normalne też jest to, że jednego dnia czujecie się na 100000% w ciąży a drugiego jakbyście w niej nie były 😅
Dla mnie póki co ciąża jest łaskawa, podbrzusze pobolewa i piersi mi rozsadza. Mam też sytuacje mdłości, ale pod wieczór dopiero i nie zawsze na szczęście !
Przez to, że zupełnie mniej odczuwam dolegliwości ciążowe niż w poprzedniej ciąży, nachodzą myśli czy na pewno w niej jestem 😅 ale grzecznie czekam na tą pierwszą wizytę! Co ma być to będzie☺️
Miłej niedzielki ciężarówki 😘

No właśnie dziewczyny bo jeśli chodzi o te zakażenia układu moczowego.. Mój lekarz zalecił Urosept ale w ulotce jest napisane że ze względu ma brak badań nie zaleca się przyjmowania w ciąży. I mam zagwostkę co robić. Teoretycznie powinnam zdać się na niego

No właśnie dziewczyny bo jeśli chodzi o te zakażenia układu moczowego.. Mój lekarz zalecił Urosept ale w ulotce jest napisane że ze względu ma brak badań nie zaleca się przyjmowania w ciąży. I mam zagwostkę co robić. Teoretycznie powinnam zdać się na niego
Ja ci radzę wyleczyć to, zanim zaczniesz mieć przez to problemy. Mój lekarz twierdził, że nie leczymy bakterii w moczu „bo w ciąży to jest normalne” i nie kazał mi ani razu zrobić posiewu. Może, gdybym go zrobiła i wzięła leki, to nie musiałabym leżeć ze skracającą się szyjką w szpitalu. Teraz tego nie odpuszczę.

Na większości lekow tak jest napsiane, ponieważ nie prowadzi się badań na kobietach w ciąży. Jednak w takim przypadku uważam, że jest to wskazane i masz z tego większe korzyści niż ryzyko.

jeśli lekarz zlecił to bym brała. Nie ma badań, więc musi być tak napisane. Podobnie jest z lekami dla dzieci. Syropy itp od 4 lat, które przepisywane są dla roczniaka. Wszystko zależy od sytuacji. Lekarz jeśli wie o ciąży, to zleca dobrze

Ja ci radzę wyleczyć to, zanim zaczniesz mieć przez to problemy. Mój lekarz twierdził, że nie leczymy bakterii w moczu „bo w ciąży to jest normalne” i nie kazał mi ani razu zrobić posiewu. Może, gdybym go zrobiła i wzięła leki, to nie musiałabym leżeć ze skracającą się szyjką w szpitalu. Teraz tego nie odpuszczę.

Na większości lekow tak jest napsiane, ponieważ nie prowadzi się badań na kobietach w ciąży. Jednak w takim przypadku uważam, że jest to wskazane i masz z tego większe korzyści niż ryzyko.
bakterie w moczu mogą też mieć wpływ na skracająca się szyjkę? Ja kuźwa w tamtej ciąży ciągle miałam jakieś bakterie ale w szyjce. I obstawiam, że to główny odpowiedzialny za skracanie się szyjki u mnie 😑 najgorsze jest to, że te infekcje nie dawali żadnych objawów. Żadnego swędzenia, pieczenia, upławów. No kompletnie nic.

reklama
ja bym leczyła.

Do góry