reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Mój syn jest z sierpnia 2018, obecnie ma takie ciśnienie na rodzeństwo że chce mnie zamordować. Jakoś w listopadzie w sklepie wybrał sobie zabawkę potem zauważył że są świąteczne skarpetki niemowlęce i oczywiście chciał kupić. Tłumacze mu że to strata pieniędzy, bo nie ma dziecka w brzuchu i jak już będzie to będziemy kupować co trzeba, to poszedł odłożył zabawkę i wziął skarpetki i powiedział że skarpetki będą czekać na Alicję. Tak mnie tym wzruszył, że rozpłakałam się w sklepie.
Wczoraj byliśmy oglądać łóżko do jego pokoju i kompletnie miał to w dupie, za to łóżko dla Alicji ma wybrane.... Myślę że jakbym mu powiedziała to musiałabym już teraz szykować pokój a on by w nim siedział i czekał 😂
O jeju, jaki dojrzały chlopak! Ile w nim będziesz mieć pomocy, takiej szczerej i niewymuszonej! Kochany! 😍

reklama
My zaczęłyśmy czytać Jadzie Pętelkę i Franklina i Tupcia Chrupcia bo tam są książeczki o nowym rodzeństwie w domu. 🙂 Moja Lenka już od dawna nas namawiała wiec mamy takie książki bo ja ta tematyka interesowała :) Też właśnie myślę, że lepiej powiedzieć dziecku o ciąży później bo nie wyobrażam sobie przez 8 miesięcy dostawać pytań kiedy ten dzidziuś się pojawi bo bym oszalała 😃 Kiedy Twój synek się urodził ? Moja córka w lipcu
Dokładnie! Słyszałaby przez następne 35 tygodni kiedy dzidziuś będzie z nami 😂
wystarczy ze w ostatnich dwóch tygodniach ciąży te pytania bombardują z każdej strony, nawet od prawie obcych osób 😂 kiedy , ile to już w tej ciąży chodzisz, no kiedy w końcu urodzisz?

Dokładnie! Słyszałaby przez następne 35 tygodni kiedy dzidziuś będzie z nami 😂
wystarczy ze w ostatnich dwóch tygodniach ciąży te pytania bombardują z każdej strony, nawet od prawie obcych osób 😂 kiedy , ile to już w tej ciąży chodzisz, no kiedy w końcu urodzisz?
Dlatego warto podać termin 2 tyg późniejszy niż jest w rzeczywistości 😁

O jeju, jaki dojrzały chlopak! Ile w nim będziesz mieć pomocy, takiej szczerej i niewymuszonej! Kochany! 😍
To prawda, Robert to bardzo mądry chłopiec. Na jedno chciałabym już mu powiedzieć żeby mógł się cieszyć ale najbardziej to boje się tłumaczyć mu gdyby coś poszło nie tak.

Mój syn jest z sierpnia 2018, obecnie ma takie ciśnienie na rodzeństwo że chce mnie zamordować. Jakoś w listopadzie w sklepie wybrał sobie zabawkę potem zauważył że są świąteczne skarpetki niemowlęce i oczywiście chciał kupić. Tłumacze mu że to strata pieniędzy, bo nie ma dziecka w brzuchu i jak już będzie to będziemy kupować co trzeba, to poszedł odłożył zabawkę i wziął skarpetki i powiedział że skarpetki będą czekać na Alicję. Tak mnie tym wzruszył, że rozpłakałam się w sklepie.
Wczoraj byliśmy oglądać łóżko do jego pokoju i kompletnie miał to w dupie, za to łóżko dla Alicji ma wybrane.... Myślę że jakbym mu powiedziała to musiałabym już teraz szykować pokój a on by w nim siedział i czekał 😂
U mnie byłoby to samo 😅 i od razu wszyscy w przedszkolu by wiedzieli 😁 w takim razie nasze dzieci są w tym samym wieku 😁 Miesiąc różnicy 😁

reklama
Do góry