reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Wczoraj miałam wizytę 😃 Było dokładnie tak jak pisalyscie - serduszka jeszcze nie było więc mam przyjść we wtorek z rana 😃 ale uspokoiłam się, że ciąża jest chociaż w macicy 🙂

Dziewczyny, które mają więcej dzieci może powiecie w jaki sposób i kiedy powiedzieliście starszym dzieciom, że będą mieć rodzeństwo ? Moja córka 4.5 roku marzyła o siostrze już od dawna i chociaż my jej mówiliśmy "po co Ci siostra, nie będziemy mieli dla Ciebie tyle czasu" ... "A co jeśli będzie brat" i inne tego typu teksty żeby ją odwieść od tego pomysłu stwierdziła, że ona na urodziny będzie miała takie życzenie żeby dostać rodzeństwo ... Najchętniej siostrę 🤪

reklama
Wczoraj miałam wizytę 😃 Było dokładnie tak jak pisalyscie - serduszka jeszcze nie było więc mam przyjść we wtorek z rana 😃 ale uspokoiłam się, że ciąża jest chociaż w macicy 🙂

Dziewczyny, które mają więcej dzieci może powiecie w jaki sposób i kiedy powiedzieliście starszym dzieciom, że będą mieć rodzeństwo ? Moja córka 4.5 roku marzyła o siostrze już od dawna i chociaż my jej mówiliśmy "po co Ci siostra, nie będziemy mieli dla Ciebie tyle czasu" ... "A co jeśli będzie brat" i inne tego typu teksty żeby ją odwieść od tego pomysłu stwierdziła, że ona na urodziny będzie miała takie życzenie żeby dostać rodzeństwo ... Najchętniej siostrę 🤪
Ja jestem w drugiej ciąży.
Straszy syn ma 4.5 roku i najbardziej na świecie pragnie siostry. Na tą chwilę nie wie o ciąży i zamierzam mu powiedzieć dopiero jak poznam płeć. Jednak już teraz przygotowuje go ze płci nie da się zaplanować i nawet jeśli dziecko będzie w brzuchu to może okazać się że nie jest siostrą tylko bratem. Nie chcę żeby czuł zawód

cześć ☺️ gratulacje ❤️
Jeśli chodzi o proga to może koleżanki się wypowiedzą bo ja od wartości :17 biore 3*dziennie .. z tym ze ja w ostatniej ciąży która straciłam plamilam i teraz lekarz powiedział ze mam brać póki co po 3 wiec biore ☺️
hej, co do progesteronu to ja od pierwszego wyniku czyli 17,30 na konsultacji online miałam zalecony Duphaston 3x1. Potem powtórzyłam badanie i wynik wynosił 13,7. Dostałam informacje od lekarza, że gdyby pojawiło się plamienie mam zacząć przyjmować 4x1. W szpitalu kazali mi jednorazowo wziąć 4 tabletki, a później po 3x1 dziennie. Nie miałam już badanego progesteronu i przy wyjściu ze szpitala zlecono mi zmniejszenie dawki do 2x1. Od lekarza usłyszałam, że ciężko powiedzieć czy Duphaston wpłynął na dobry rozwój dziecka, a może być tez tak, że poprostu wpłynął na psychikę, że mam jakieś leki, które maja pomoc. Narazie mam ostatnie opakowanie i w sumie zapomniałam zapytać na poprzedniej wizycie lekarza prowadzącego czy mam go dalej suplementować.
Ja dostałam dupka odrazu ale chyba tak dla mnie. Dzisiaj decyzją lekarza odstawiłam 😊

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 🥰 Trochę mnie to zestresowało że przy takich wynikach nie dostałam dupka albo czegoś innego, ale w sumie czytałam też że wynik proga potrafi skakać nawet o 50% w ciągu dnia.
Póki co chyba pozytywnie się po prostu nastawię i na spokojnie do tego podejdę. W końcu najważniejsza jest głowa w tym wszystkim i pozytywne nastawienie ☺️

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 🥰 Trochę mnie to zestresowało że przy takich wynikach nie dostałam dupka albo czegoś innego, ale w sumie czytałam też że wynik proga potrafi skakać nawet o 50% w ciągu dnia.
Póki co chyba pozytywnie się po prostu nastawię i na spokojnie do tego podejdę. W końcu najważniejsza jest głowa w tym wszystkim i pozytywne nastawienie ☺️
jeżeli nie masz żadnych plamien itp to nie masz się czym martwić na zapas ☺️

Kurcze właśnie pisalyscie o badaniach krwi i się zorientowałam że lekarz chyba mi nie zlecił badania na różyczkę .. ciekawe czy dostanę na nie na następnej wizycie . Miałam na kule,toxo, HIV i hcv a na różyczkę nie. Może że przy pobieraniu krwi Panie o tym zapomniały ...

jeżeli nie masz żadnych plamien itp to nie masz się czym martwić na zapas ☺️

Plamien nie ma. Jedynie dolegliwości w podbrzuszu ale ani to skurcze, ani ból, raczej takie rozciąganie i dziwne uczucie nie do określenia 😅 Z tego co mi wiadomo to normalne więc bez stresu .

Plamien nie ma. Jedynie dolegliwości w podbrzuszu ale ani to skurcze, ani ból, raczej takie rozciąganie i dziwne uczucie nie do określenia 😅 Z tego co mi wiadomo to normalne więc bez stresu .
tak, wiec spokojnie, jeżeli lekarz nie zlecił dalej badania proga to nie ma co na sile szukać powodów do niepokoju ☺️☺️ trzeba się cieszyć z ciąży☺️

I ja mam od rana takie dziwne ciągnięcia w podbrzuszu, niby już się unormowalo ale od rana znów.. zastanawiam się czy to nie jest coś z pęcherzem związane

reklama
Do góry