reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
mnie to czasem martwi że mam delikatne mdłości tylko. Naczytałam się w internecie że mdłości i wymioty świadczą o tym że płód się dobrze rozwija i wszystko jest z ciążą ok.
Takie informacje nie są po to by wystraszyć tych co tych mdłości nie mają , tylko po to by uspokoić te kobiety, które czują się tragicznie :) i martwią się, że to zaszkodzi ciąży :) ja naprawdę mdłości miałam bardzo krótko... Może z tydzień... I wtedy wymiotowałam :) a tak to głównie zgaga mnie męczyła :)

Dzięki dziewczyny, ja też chyba wolę 28 ale co chwilę zmieniam zdanie 😅 chciałabym już usłyszeć konkrety a z drugiej strony ta niepewność mnie zje 😁

Ja mam termin na 21 października, ale to z OM, więc czekam na usg. 🙂 Kolejna wizyta 28 lutego. 🙂 Ja generalnie cały czas jestem w stresie, dlatego też mało się udzielam. 😟 Mój synek przyniósł ze żłobka jakieś choróbsko i już ponad 2 tygodnie walczymy. Ja nie mogę wziąć też za bardzo żadnych leków, więc ciezko mi się wykurować. 😟 Lekarz mi powiedział, ze jak cos na tym etapie mialo zaszkodzić to zaszkodziło i nie mam na to wpływu... 😟
Co do mdlosci to w ciąży z synkiem wymiotowałam 223 dni. 😐 Otarlam się o szpital, bralam kroplowki, leki przeciwwymiotne, moj organizm nie tolerował czasem nawet wody... W pierwszym trymestrze kazda pionizacja to było rzyganie. 😐 A jak juz sie lekko uspokoiło, że rzygalam tylko rano to doszła cukrzyca ciążowa i nawet jak coś się chciało zjeść to nie można było. 🤣 Nie martwcie się jak nie wymiotujecie to o niczym nie świadczy. 😘 Każdy organizm jest inny i inaczej sobie radzi z ciąża. U mnie na razie potworne zmeczenie, wzdęcia, bol piersi, czasem kręci mi się w glowie, mam katar więc i z węchem różnie, ale jak nos mam drożny to niektóre zapachy mi przeszkadzaja. Dzisiaj rano mialam mdlosci, ale raczej wiązałabym to na razie z późnym sniadaniem. 🤣

Ja mam termin na 21 października, ale to z OM, więc czekam na usg. 🙂 Kolejna wizyta 28 lutego. 🙂 Ja generalnie cały czas jestem w stresie, dlatego też mało się udzielam. 😟 Mój synek przyniósł ze żłobka jakieś choróbsko i już ponad 2 tygodnie walczymy. Ja nie mogę wziąć też za bardzo żadnych leków, więc ciezko mi się wykurować. 😟 Lekarz mi powiedział, ze jak cos na tym etapie mialo zaszkodzić to zaszkodziło i nie mam na to wpływu... 😟
Co do mdlosci to w ciąży z synkiem wymiotowałam 223 dni. 😐 Otarlam się o szpital, bralam kroplowki, leki przeciwwymiotne, moj organizm nie tolerował czasem nawet wody... W pierwszym trymestrze kazda pionizacja to było rzyganie. 😐 A jak juz sie lekko uspokoiło, że rzygalam tylko rano to doszła cukrzyca ciążowa i nawet jak coś się chciało zjeść to nie można było. 🤣 Nie martwcie się jak nie wymiotujecie to o niczym nie świadczy. 😘 Każdy organizm jest inny i inaczej sobie radzi z ciąża. U mnie na razie potworne zmeczenie, wzdęcia, bol piersi, czasem kręci mi się w glowie, mam katar więc i z węchem różnie, ale jak nos mam drożny to niektóre zapachy mi przeszkadzaja. Dzisiaj rano mialam mdlosci, ale raczej wiązałabym to na razie z późnym sniadaniem. 🤣
Kochana dużo zdrówka życzę 💚 i powodzenia!

reklama
Do góry