reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Hehe to byly czasy😅 witaj❤️ gratulacje ❤️ ciesze sie ,ze jestes z nami 😌
Jeszcze podchodze na chłodno do tego.. 3,5roku staran, pierwsza ciaza ..
i z takimi turbulencjami😞
Bo od pierwszej wizyty w klinice niepłodności do pierwszego - tego wlasnie transferu minęło dokładnie 1,5 roku. I to nie finanse nas blokowały a moje zdrowie i endometrioza

reklama
Ja też nie mam mdłości, raz na jakiś czas tylko się pojawią bardzo lekkie, nawet nie mogę narzekać bo mijają jak coś zjem. Dziewczyny, a czy któraś z Was robiła może betę w 6tc? Ja powtarzałam wczoraj, niby końcówka 6tc a wynik 38 tys więc ponad normy 6 tc 🙈🙈 Im bliżej wizyty u lekarza tym więcej myśli haha
Beta się nie ocenia tygodnie ciąży 😊
USG Ci wszystko powie, spokojnie, będzie dobrze 🍀

paula777 a może miałaś wcześniejszą owu? U mnie była spóźniona. Ja z objawów mam ból piersi i zmęczenie. Gdzie ten ból raz/dwa razy w tyg. totalnie mija ☺️.

mnie to czasem martwi że mam delikatne mdłości tylko. Naczytałam się w internecie że mdłości i wymioty świadczą o tym że płód się dobrze rozwija i wszystko jest z ciążą ok.
No to niepotrzebnie, każdy organizm ma inaczej. Znam osoby które cudownie przeszły ciążę i dziecko zdrowe, wzorowo wszystko szło. Inne osoby potrafią mieć pierwsze wymioty i mdłości w 12 tyg. Organizm nie działa 0:1,także nie nakręcaj się niepotrzebnie 💚

Cześć dziewczyny. Dzisiaj rozpoczęłam dzień pozytywnym bladziochem. Jestem aktualnie w 25dc. Mam już dwójkę dzieci, od kilku miesięcy staraliśmy się z mężem o trzecie, w międzyczasie byłam w ciąży pozamacicznej która niestety zakończyła się usunięciem jednego jajowodu. Myślałam, że już nigdy się nie uda a tu proszę, po 5 miesiącach od operacji jest cień nadziei. Przycupnę chwilę u Was i zobaczymy jak wszystko się potoczy. Termin z kalkulatora 31 października :)
Super, gratulacje 😊

Hej, jestem tu świeża. Po wizycie w tym tygodniu wyszłam spokojna, ale po paru dniach mózg zaczął wariować. Tydzień temu widoczny pęcherzyk ciążowy+pęcherzyk żółtkowy (ciążowy 11,2mm, żółtkowy 3,1mm). Na wizytę miałam przyjść 2 tygodnie później, ale nie wytrzymałam, poszłam we wtorek po 6 dniach od poprzedniej wizyty ☺️zarodek wielkość 3,3mm, stwierdzono akcję serca. Na pewno miałam później owulację, więc też termin USG ma rozjazd o ponad tydzień w stosunku do wieku ciąży. Czy istnieje coś takiego jak za mały zarodek na tym etapie? I każda rozwija się w swoim tempie? Pani doktor na wizycie nie mówiła niczego niepokojącego, owulacja była między 19-21dc, brak monitoringu, jedynie mierzenie temperatury ☺️.
Wg USG było 6+1, wg OM 7+2.
Spokojnie, jakby coś było alarmującego lekarka by Ci powiedziała, jest zarodek, jest serduszko, wszystko dobrze 💚

No to niepotrzebnie, każdy organizm ma inaczej. Znam osoby które cudownie przeszły ciążę i dziecko zdrowe, wzorowo wszystko szło. Inne osoby potrafią mieć pierwsze wymioty i mdłości w 12 tyg. Organizm nie działa 0:1,także nie nakręcaj się niepotrzebnie 💚
dzięki za uspokojenie :) ja na razie nawet nie bardzo mam kogo o to zapytać bo praktycznie nikt nie wie o mojej ciąży.

Jeszcze podchodze na chłodno do tego.. 3,5roku staran, pierwsza ciaza ..
i z takimi turbulencjami😞
Bo od pierwszej wizyty w klinice niepłodności do pierwszego - tego wlasnie transferu minęło dokładnie 1,5 roku. I to nie finanse nas blokowały a moje zdrowie i endometrioza
Bedzie dobrze. Mysl pozytywnie ❤️ u mnie pierwsza ciąża z "zaskoczenia" ponad 7 lat starań 😉 i mysle tylko pozytywnie 😊 co ma byc to bedzie 😊😊

reklama
Do góry