A skąd pomysł że to duże przyrosty. Te badania robiłaś co 3 dni a beta wzrasta min. 66% w ciągu 48 godzin. A na samym początku często jest dużo więcej. Moim zdaniem nie ma co w ogóle porównywać tych wyników jak nie są co dwa dni. Chyba że byłoby podejrzenie jakiś nieprawidłowości.Witam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
reklama
Sylwanka89
Fanka BB :)
I ja bym się nie martwiła ,bo na ogół sprawdza się co 48h nie co 72 h . Wg kalkulatora masz normalny przyrost betyWitam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
Nawet sprawdziłam na kalkulatorze te przyrostu i ostatni jest już w granicy 99%. Ja bym się tym w ogóle nie przejmowała. Bo każda ciąża jest inna i inaczej organizm reaguje. Najważniejsze są badania u lekarza.Witam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
Calineczka92
Oj ja nie. Może niskie ciśnienie masz i dlatego.Dziewczyny macie lub miałyście zawroty głowy ?? Ja dzisiaj nie mogę się z łóżka podnieść tylko jak leżę to mi się nie kręci , jakieś porady ?
Dziekuje Ci bardzo:* chodzi mi o to, że moja beta hcg jest nieadekwatna do wieku ciazy i tego się boję. Jak bedzie dalej tak przyrastac to bede w 7 tygodniu, a wskazywac bedzie na 8-9 tydzien. Udało mi się przełożyć wizytę u mojej ginekolog na jutro bo do poniedziałku zwariowałabymNawet sprawdziłam na kalkulatorze te przyrostu i ostatni jest już w granicy 99%. Ja bym się tym w ogóle nie przejmowała. Bo każda ciąża jest inna i inaczej organizm reaguje. Najważniejsze są badania u lekarza.
Calineczka92
Każda z nas ma inną wartość, dlatego nie ocenia się wieku ciąży po wartości bety, więc spokojnie, ważne, że przyrost prawidłowyDziekuje Ci bardzo:* chodzi mi o to, że moja beta hcg jest nieadekwatna do wieku ciazy i tego się boję. Jak bedzie dalej tak przyrastac to bede w 7 tygodniu, a wskazywac bedzie na 8-9 tydzien. Udało mi się przełożyć wizytę u mojej ginekolog na jutro bo do poniedziałku zwariowałabym
agakra93
Ja też już czekamGratulacje
Ja czekam na jutrzejszą wizytę, i zaczynam już panikować..
Ja mam, ale takie chwilowe, zrobi mi się niedobrze, zakręci się w głowie, słabo się poczuję i wszystko wraca do normy. Zmierz sobie ciśnienie i wstawaj powoli z łóżka.Dziewczyny macie lub miałyście zawroty głowy ?? Ja dzisiaj nie mogę się z łóżka podnieść tylko jak leżę to mi się nie kręci , jakieś porady ?
G
guest-1679060078
Gość
miałaś racje ciśnienieOj ja nie. Może niskie ciśnienie masz i dlatego.
G
guest-1679060078
Gość
tak ciśnienie 118 na 57 a zawsze miałam koło 130 /80Ja też już czekam
Ja mam, ale takie chwilowe, zrobi mi się niedobrze, zakręci się w głowie, słabo się poczuję i wszystko wraca do normy. Zmierz sobie ciśnienie i wstawaj powoli z łóżka.
reklama