reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

prenacare complete aliness teraz są takie fajne z samym metylowanym kwasem. W pregnie masz mieszankę, a jakie masz mutacje ? Zaburzenia metylacji też czy tylko v leiden?
Mutacja MTHFR C677T -obecność mutacji na obu allelach genu MTHFR (w układzie homozygotycznym)
Mutacja 675(4G/5G) w genie PAI-1 4G/5G (SERPINE 1) - obecność polimorfizmu delecyjnego -675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli 🙈
Przepisałam z badania bo ja się na tym nie znam wgle lekarz mi tylko zaznaczył ze trombofilia

reklama
No to faktycznie wszystko zależy od samopoczucia i co lekarz powie, bo jak się dobrze będziesz czuła to jest szansa.
Szkoła to jednak mega skupisko wirusów i bakterii. Różnego rodzaju, może być tak że powie że mam iść na L4. Liczę się z tym że wszystko mi przepadnie. Nie będę z tego powodu jakoś bardzo smutna. Najważniejsze żeby ta ciąża zakończyła się sukcesem. Bardzo się martwię, i będę spokojniejsza jak zobaczę ciążę w jamie macicy a nie znów w jajowodzie 😪

Mi jedzenie pomaga w nudnościach 🤷‍♀️ gdzies przeczytałam ze warto jesc co 2h jak mecza nudności . Rozłożyć sobie posilki żeby częściej jeść
Tak ja jem regularnie co 2 h. Jak mam zjeść na śniadanie dwie kanapki to zjadam jedna o np.8.30 a druga przed 11, zupa o 13, drugie o 15 kolacja o 18 i koniec stołówki 🤣 później dojdzie mi pozna kolacja 22.30 żeby w moczu uniknąć ciał ketonowych (to o cukrzycę tu chodzi) ale tak jest też dobrze ogólnie jak dla mnie.

Szkoła to jednak mega skupisko wirusów i bakterii. Różnego rodzaju, może być tak że powie że mam iść na L4. Liczę się z tym że wszystko mi przepadnie. Nie będę z tego powodu jakoś bardzo smutna. Najważniejsze żeby ta ciąża zakończyła się sukcesem. Bardzo się martwię, i będę spokojniejsza jak zobaczę ciążę w jamie macicy a nie znów w jajowodzie 😪
Rozumiem, ja też czekam właśnie na usg. No u mnie bez home office to też praca na homeoffice i wiecznie ktoś chory i jedna toaleta damska na piętrze w której wieczne kolejki 😅🙈

Mi jedzenie pomaga w nudnościach 🤷‍♀️ gdzies przeczytałam ze warto jesc co 2h jak mecza nudności . Rozłożyć sobie posilki żeby częściej jeść
To prawda 😊, moje koleżanki tak robiły i coś tam im pomagało, najgorzej pamiętam jak za dużo na raz się zje to wtedy zazwyczaj znajoma miała największe nudności. Ale każdy też ma inaczej i trzeba próbować 😅

Żeby nie było że ta pozna kolacja to nie wiadomo co będzie . Skrawek pieczywa i połowa małego jogurtu naturalnego. Coś co pozwoli na dobre utrzymanie moich cukrów nocnych

reklama
No i ja nie jadam owoców. Jeśli już to gryz dwa. Więc to nie posiłek dla mnie. Posiłek to pieczywo/ryż/kasza + warzywa jakiś nabiał czy mięso. Liczę na to że moje wypracowane metody żywienia w dwóch pierwszych ciążach sprawdza się i w tej ciąży. Choć na pewno w 2 trymestrze muszę liczyć sie z tym że będą konieczne jakieś dawki insuliny na czczo na pewno i na noc.

Do góry