reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

prenacare complete aliness teraz są takie fajne z samym metylowanym kwasem. W pregnie masz mieszankę, a jakie masz mutacje ? Zaburzenia metylacji też czy tylko v leiden?
Mutacja MTHFR C677T -obecność mutacji na obu allelach genu MTHFR (w układzie homozygotycznym)
Mutacja 675(4G/5G) w genie PAI-1 4G/5G (SERPINE 1) - obecność polimorfizmu delecyjnego -675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli 🙈
Przepisałam z badania bo ja się na tym nie znam wgle lekarz mi tylko zaznaczył ze trombofilia

reklama
No to faktycznie wszystko zależy od samopoczucia i co lekarz powie, bo jak się dobrze będziesz czuła to jest szansa.
Szkoła to jednak mega skupisko wirusów i bakterii. Różnego rodzaju, może być tak że powie że mam iść na L4. Liczę się z tym że wszystko mi przepadnie. Nie będę z tego powodu jakoś bardzo smutna. Najważniejsze żeby ta ciąża zakończyła się sukcesem. Bardzo się martwię, i będę spokojniejsza jak zobaczę ciążę w jamie macicy a nie znów w jajowodzie 😪

Mi jedzenie pomaga w nudnościach 🤷‍♀️ gdzies przeczytałam ze warto jesc co 2h jak mecza nudności . Rozłożyć sobie posilki żeby częściej jeść
Tak ja jem regularnie co 2 h. Jak mam zjeść na śniadanie dwie kanapki to zjadam jedna o np.8.30 a druga przed 11, zupa o 13, drugie o 15 kolacja o 18 i koniec stołówki 🤣 później dojdzie mi pozna kolacja 22.30 żeby w moczu uniknąć ciał ketonowych (to o cukrzycę tu chodzi) ale tak jest też dobrze ogólnie jak dla mnie.

Szkoła to jednak mega skupisko wirusów i bakterii. Różnego rodzaju, może być tak że powie że mam iść na L4. Liczę się z tym że wszystko mi przepadnie. Nie będę z tego powodu jakoś bardzo smutna. Najważniejsze żeby ta ciąża zakończyła się sukcesem. Bardzo się martwię, i będę spokojniejsza jak zobaczę ciążę w jamie macicy a nie znów w jajowodzie 😪
Rozumiem, ja też czekam właśnie na usg. No u mnie bez home office to też praca na homeoffice i wiecznie ktoś chory i jedna toaleta damska na piętrze w której wieczne kolejki 😅🙈

Mi jedzenie pomaga w nudnościach 🤷‍♀️ gdzies przeczytałam ze warto jesc co 2h jak mecza nudności . Rozłożyć sobie posilki żeby częściej jeść
To prawda 😊, moje koleżanki tak robiły i coś tam im pomagało, najgorzej pamiętam jak za dużo na raz się zje to wtedy zazwyczaj znajoma miała największe nudności. Ale każdy też ma inaczej i trzeba próbować 😅

Żeby nie było że ta pozna kolacja to nie wiadomo co będzie . Skrawek pieczywa i połowa małego jogurtu naturalnego. Coś co pozwoli na dobre utrzymanie moich cukrów nocnych

reklama
No i ja nie jadam owoców. Jeśli już to gryz dwa. Więc to nie posiłek dla mnie. Posiłek to pieczywo/ryż/kasza + warzywa jakiś nabiał czy mięso. Liczę na to że moje wypracowane metody żywienia w dwóch pierwszych ciążach sprawdza się i w tej ciąży. Choć na pewno w 2 trymestrze muszę liczyć sie z tym że będą konieczne jakieś dawki insuliny na czczo na pewno i na noc.

Do góry