reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Dziewczyny a wam tez jest tak zimno??
Czasami gorąco czasmi zimno 😊
Ja czuję czasem jakieś kłucie ale najwięcej miałam do spodziewanej miesiączki teraz mniej zdecydowanie. Mdłości jeszcze nie mam ale dzisiaj wzięłam do ust szynkę i musiałam ją wypluć. Tfu 🤣co do głodu. To ja nie mam wyjścia muszę udawać że nie czuje. Zjadłam ile mogłam i czekam grzecznie na drugie śniadanie w swoim czasie. Rygor u mnie z dietą cukrzycowa musi być od samego początku. Muszę sobie glukometr załatwić, bo biegam do taty mierzyć.
Zmuszę się do tej bety. Może jutro. Ja z cp ostatnio chodziłam ok 2 miesiące bo nie dało się jej zlokalizować. I beta co tydzień i sobie tak byle jak rosła.
Rozumiem, napewno takie doświadczenie nie pomaga, jeśli nie czujesz się na siłach, a wiesz, że możesz sobie na to pozwolić to poczekaj 💚. Ja dwa,akurat chciałam zrobić betę i mnie trochę one uspokoiły poniekąd, a dwa no też się bałam cp., wiadomo jeszcze niewykluczone to, ale no próg jest ładny i beta, więc mniejsza szansa na to.
Współczuję i rozumiem Twój strach. Ja lubię wiedzieć na czym stoję na przykład, ale szanuję, że ktoś nie robi bety.
Ja mam swojego lekarza z poprzedniej ciąży, robił mi cc, cały czas chodzę do niego, niestety oddział zamknęli, gdzie rodziłam, później otworzyli na nowo w innym budynku, ale ten lekarz pracuje gdzie indziej i pewnie tam będę miała cc, chociaż wolałabym szpital o II lub III stopniu referencyjności.
A cc bo masz takie zalecenia czy poprostu nie chcesz naturalnego?

reklama
Czasami gorąco czasmi zimno 😊

Rozumiem, napewno takie doświadczenie nie pomaga, jeśli nie czujesz się na siłach, a wiesz, że możesz sobie na to pozwolić to poczekaj 💚. Ja dwa,akurat chciałam zrobić betę i mnie trochę one uspokoiły poniekąd, a dwa no też się bałam cp., wiadomo jeszcze niewykluczone to, ale no próg jest ładny i beta, więc mniejsza szansa na to.

A cc bo masz takie zalecenia czy poprostu nie chcesz naturalnego?
W poprzedniej ciąży miałam rozejście spojenia, ortopeda stanowczo zalecał cc, mój ginekolog też. Przy przyjęciu na cc, lekarz który robił mi usg, stwierdził że wymyślam i on nie spotkał się jeszcze z komplikacjami przy porodzie naturalnym. 2:1, wybrałam cc, bo bałam się gipsu na 8 tygodni po porodzie. Teraz mój gin powiedział, że na 95% cc. W miejscu rozejścia spojenia mam rozstęp do tej pory i dobrze wyczuwalne spore wgłębienie, także nie będę ryzykować.

W poprzedniej ciąży miałam rozejście spojenia, ortopeda stanowczo zalecał cc, mój ginekolog też. Przy przyjęciu na cc, lekarz który robił mi usg, stwierdził że wymyślam i on nie spotkał się jeszcze z komplikacjami przy porodzie naturalnym. 2:1, wybrałam cc, bo bałam się gipsu na 8 tygodni po porodzie. Teraz mój gin powiedział, że na 95% cc. W miejscu rozejścia spojenia mam rozstęp do tej pory i dobrze wyczuwalne spore wgłębienie, także nie będę ryzykować.
Rozumie, to wiadomo jak jest powód to nie ma co ryzykować i lepiej cc, jak miałabyś mieć jakieś nieprzyjemne powikłania.

Ja rano jak się obudzę na siku, to później już nie mogę zasnąć. Kręcę się pół nocy, spać nie mogę przez ból krzyża i bioder. 🫣
No ja dziś dopiero lepiej spałam😅, mniej po siku się kręciłam 😅, ale też tak mam.
Chociaż zawsze chciałam sn, to po cc fajnie do siebie doszłam, psychicznie się przygotowałam na to.
No ja chce sn, jeśli nie będzie problemu większego z kręgosłupem to tak mogę, no wiadomo jeśli dziecko odpowiednio się ułoży i innych przeciwskazań😊

reklama
Do góry