reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Ja też na zastrzykach od wtorku. Bierzesz też acard?
jeszcze nic nie biorę i bardzo mnie to martwi ,lekarz mi kazał sie zapisać na badanie jak tylko zobacze wynik pozytywny ,czekam na betę dziś i zapisałam się do lekarza na poniedziałek po receptę na heparynę .. lekarz twierdzi ze musi zobaczyć gdzie jest pęcherzyk czy prawidłowo umiejscowiony ..wątpię ze w poniedziałek coś będzie widział (zreszta dowiem się dziś ile jest beta wgle ..) ale i tak do niego ide w poniedziałek mam wizytę na 15.30

reklama
jeszcze nic nie biorę i bardzo mnie to martwi ,lekarz mi kazał sie zapisać na badanie jak tylko zobacze wynik pozytywny ,czekam na betę dziś i zapisałam się do lekarza na poniedziałek po receptę na heparynę .. lekarz twierdzi ze musi zobaczyć gdzie jest pęcherzyk czy prawidłowo umiejscowiony ..wątpię ze w poniedziałek coś będzie widział (zreszta dowiem się dziś ile jest beta wgle ..) ale i tak do niego ide w poniedziałek mam wizytę na 15.30
Aha. Ja akurat pracuje w klinice ginekologicznej to od razu zadzwoniłam do lekarza o receptę. Poprzednim razem miałam wykupioną receptę i przy becie 13 kazała mi już brać zastrzyk.

Ja brałam prawie całą poprzednią ciąże zastrzyki, teraz postanowiłam wrzucić na luz, w połowie ciąży zmieniłam lekarza i on nie widział podstaw decyzji o włączeniu clexane.
Pierwszą ciążę bez zastrzyków poroniłam. Druga donoszona z zastrzykami więc nie zaryzykuję. Aczkolwiek spotkałam się z tezą pod koniec ciąży że te zastrzyki są niepotrzebne...

Pierwszą ciążę bez zastrzyków poroniłam. Druga donoszona z zastrzykami więc nie zaryzykuję. Aczkolwiek spotkałam się z tezą pod koniec ciąży że te zastrzyki są niepotrzebne...
Ja też poroniłam dwa razy, ale poprzednia ciąża przebiegła bezproblemowo, ufam swojemu lekarzowi, rozmawiałam z nim dwa tygodnie temu na wizycie, także staram się być spokojna. Chociaż z tyłu głowy jakaś obawa jest.

reklama
Hej dziewczyny ! Witam się z wami nie śmiało. Dziś rano pink z 2 kreseczkami. Przed chwilką otrzymałam wyniki bety i proga. Wrzucę wam wyniki. Według owulacji to 2t+1d. Dajcie znać co myślicie o wynikach 🙂

Załączniki

• cdf246d4-1c4d-4a34-88ea-824eb397560c.jpeg
    cdf246d4-1c4d-4a34-88ea-824eb397560c.jpeg
    30,8 KB · Wyświetleń: 124
Do góry