reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Dokladnie jak @Lu_cy pisze. Prywanie nie trzeba skierowania.
Na NFZ tylko jak sa wskazania typu wiek matki powyzej 35 roku zycia lub obciazenia genetyczne itp.
Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nie

reklama
Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nie
A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.

A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.

Załączniki

• E0AED352-7410-4A14-9BC6-9D836383F313.png
    E0AED352-7410-4A14-9BC6-9D836383F313.png
    73,9 KB · Wyświetleń: 83
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.
Jestem w temacie, bo idę do tej samej poradni. W naszym województwie jest program z UE (dostałam info od lekarza, że powoli środki się kończą).
Zadzwoń pod ten nr zaczynający się od 531 i zapytaj, czy środki jeszcze są.
Mi się jeszcze udało załapać na badania w kwietniu.

reklama
Do góry