reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Dokladnie jak @Lu_cy pisze. Prywanie nie trzeba skierowania.
Na NFZ tylko jak sa wskazania typu wiek matki powyzej 35 roku zycia lub obciazenia genetyczne itp.
Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nie

reklama
Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nie
A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.

A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.

Załączniki

• E0AED352-7410-4A14-9BC6-9D836383F313.png
    E0AED352-7410-4A14-9BC6-9D836383F313.png
    73,9 KB · Wyświetleń: 79
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.
Jestem w temacie, bo idę do tej samej poradni. W naszym województwie jest program z UE (dostałam info od lekarza, że powoli środki się kończą).
Zadzwoń pod ten nr zaczynający się od 531 i zapytaj, czy środki jeszcze są.
Mi się jeszcze udało załapać na badania w kwietniu.

reklama
Do góry