Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nieDokladnie jak @Lu_cy pisze. Prywanie nie trzeba skierowania.
Na NFZ tylko jak sa wskazania typu wiek matki powyzej 35 roku zycia lub obciazenia genetyczne itp.
reklama
katvshka
Fanka BB :)
A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.Hm to ciekawe.. chodzę prywatnie do ginekologa i dostałam takie skierowanie,Pani wypisała te skierowanie i powiedziała ze warto sobie takie wykonać. I teraz nie wiem czy będę płacić za to badanie czy tez nie
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.A jest do konkretnego gabinetu może? Ja chodzę tylko prywatnie i też niby dostaję "skierowania" na badania krwi, w tym na te pappa itd które są częścią prenatalnych ale to się tak tylko potocznie nazywa skierowaniem, bo i tak płacę (mam tylko jakąś tam zniżkę za wykupienie badań z podanego linka). Mnie się wydaje że jeśli nie miałaś wprost powiedziane że skierowanie jest na NFZ i że Ci przysługuje darmowe, to tak nie masz - o ile lekarz jest porządny i chociaż proponuje/podpowiada robienie części badań na NFZ.
Załączniki
Zazuu
Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.
Jest informacja na Skierowaniu o wskazaniu do badan REFUNDOWANYCH na NFZ
Jestem w temacie, bo idę do tej samej poradni. W naszym województwie jest program z UE (dostałam info od lekarza, że powoli środki się kończą).Zdjęcie poniżej to „Skierowanie” jakie dostałam i nie dostałam żadnej informacji na ten temat czy będę płacić za badanie czy nie.
Zadzwoń pod ten nr zaczynający się od 531 i zapytaj, czy środki jeszcze są.
Mi się jeszcze udało załapać na badania w kwietniu.
Natalianatka96
Zaciekawiona BB
Hejka czy któraś z was miała robione badania prenatalne ?
Lu_cy
całkiem spora część jest już po prenatalnychHejka czy któraś z was miała robione badania prenatalne ?
Sama jestem przed badaniem wiec również jestem ciekawaHejka czy któraś z was miała robione badania prenatalne ?
Również mam w kwietniuJestem w temacie, bo idę do tej samej poradni. W naszym województwie jest program z UE (dostałam info od lekarza, że powoli środki się kończą).
Zadzwoń pod ten nr zaczynający się od 531 i zapytaj, czy środki jeszcze są.
Mi się jeszcze udało załapać na badania w kwietniu.
reklama
Natalianatka96
Zaciekawiona BB
ja mam w kwietniu badania i boje się bo dostałam to skierowanie bo pierwsze dziecko urodziło się z wada sercaSama jestem przed badaniem wiec również jestem ciekawa