reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, ja już listopadowa, więc tu tylko gościnnie 😉 chciałam zapytać kiedy byłyście na USG i było już widać pęcherzyk? Chciałabym iść potwierdzić, że ciąża jest dobrze zlokalizowana, ale też nie chce iść za szybko i się potem denerwować, że nie było widać nic 🙄
Najlepiej 5tc + wtedy juz powinien byc pęcherzyk ladnie widoczny 😉 a jeżeli chcesz zobaczyc serduszko to pod koniec 6tc najlepiej

reklama
Hej Dziewczyny! Ja też już po wizycie, ciąża potwierdzona, 10 mm szczęścia! Serduszko piękne i mocne ;) Póki co wszystko idzie w dobrą stronę! :)
Cześć dziewczyny, ja już listopadowa, więc tu tylko gościnnie 😉 chciałam zapytać kiedy byłyście na USG i było już widać pęcherzyk? Chciałabym iść potwierdzić, że ciąża jest dobrze zlokalizowana, ale też nie chce iść za szybko i się potem denerwować, że nie było widać nic 🙄
Na mojej wizycie lekarka potwierdziła 7+1 i serduszko już widoczne :) Wcześniej nie miałam USG :)

hej, u mnie w 5+1 był pęcherzyk, 5+3 był zarodek, 5+5 jakaś ledwo widoczna akcja serca, a w 6+0 akcja serca została potwierdzona w 100 % przez to ze byłam w szpitalu usg miałam co drugi dzień wiec miałam okazje zobaczyć jak to się rozwija

To chyba przełożę wizytę bo mam umówioną 4+6, ale to może być za szybko. Drugą mam zaklepaną 6+2 (mam nadzieję, że serduszkowa) 😊
Dzięki za odpowiedzi, spokojnych ciąż Wam życzę 🥰

Ehh wczoraj lekarz mi nie chciał wypisać zaświadczenia o ciąży bo za wcześnie, pracuję w handlu, nie wiem czy to bezpieczne tak dźwigać :/ Cały czas mnie masakrycznie ciągnie brzuch 🥺🥺
Idź do rodzinnego, powiedz jaka jest sytuacja. Ja na L4 jestem od początku, jak tylko widziałam że przyrost prawidłowy, a mam pracę biurową. 🙈

Ehh wczoraj lekarz mi nie chciał wypisać zaświadczenia o ciąży bo za wcześnie, pracuję w handlu, nie wiem czy to bezpieczne tak dźwigać :/ Cały czas mnie masakrycznie ciągnie brzuch 🥺🥺

Może idź do innego lekarza? Ja poszłam na L4 od testu ze względu właśnie na wcześniejsze straty, ale tez pracuje w handlu - gdzie musiałabym dźwigać…. I nie było problemu ze zwolnieniem. Ja na Twoim miejscu właśnie walczyłabym o to zwolnienie jednak

reklama
ja byłam w połowie 6 tygodnia 6+3 i już był zarodek z serduszkiem

Do góry