reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, ja już listopadowa, więc tu tylko gościnnie 😉 chciałam zapytać kiedy byłyście na USG i było już widać pęcherzyk? Chciałabym iść potwierdzić, że ciąża jest dobrze zlokalizowana, ale też nie chce iść za szybko i się potem denerwować, że nie było widać nic 🙄
Najlepiej 5tc + wtedy juz powinien byc pęcherzyk ladnie widoczny 😉 a jeżeli chcesz zobaczyc serduszko to pod koniec 6tc najlepiej

reklama
Hej Dziewczyny! Ja też już po wizycie, ciąża potwierdzona, 10 mm szczęścia! Serduszko piękne i mocne ;) Póki co wszystko idzie w dobrą stronę! :)
Cześć dziewczyny, ja już listopadowa, więc tu tylko gościnnie 😉 chciałam zapytać kiedy byłyście na USG i było już widać pęcherzyk? Chciałabym iść potwierdzić, że ciąża jest dobrze zlokalizowana, ale też nie chce iść za szybko i się potem denerwować, że nie było widać nic 🙄
Na mojej wizycie lekarka potwierdziła 7+1 i serduszko już widoczne :) Wcześniej nie miałam USG :)

hej, u mnie w 5+1 był pęcherzyk, 5+3 był zarodek, 5+5 jakaś ledwo widoczna akcja serca, a w 6+0 akcja serca została potwierdzona w 100 % przez to ze byłam w szpitalu usg miałam co drugi dzień wiec miałam okazje zobaczyć jak to się rozwija

To chyba przełożę wizytę bo mam umówioną 4+6, ale to może być za szybko. Drugą mam zaklepaną 6+2 (mam nadzieję, że serduszkowa) 😊
Dzięki za odpowiedzi, spokojnych ciąż Wam życzę 🥰

Ehh wczoraj lekarz mi nie chciał wypisać zaświadczenia o ciąży bo za wcześnie, pracuję w handlu, nie wiem czy to bezpieczne tak dźwigać :/ Cały czas mnie masakrycznie ciągnie brzuch 🥺🥺
Idź do rodzinnego, powiedz jaka jest sytuacja. Ja na L4 jestem od początku, jak tylko widziałam że przyrost prawidłowy, a mam pracę biurową. 🙈

Ehh wczoraj lekarz mi nie chciał wypisać zaświadczenia o ciąży bo za wcześnie, pracuję w handlu, nie wiem czy to bezpieczne tak dźwigać :/ Cały czas mnie masakrycznie ciągnie brzuch 🥺🥺

Może idź do innego lekarza? Ja poszłam na L4 od testu ze względu właśnie na wcześniejsze straty, ale tez pracuje w handlu - gdzie musiałabym dźwigać…. I nie było problemu ze zwolnieniem. Ja na Twoim miejscu właśnie walczyłabym o to zwolnienie jednak

reklama
ja byłam w połowie 6 tygodnia 6+3 i już był zarodek z serduszkiem

Do góry