reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny dorawdźcie mi proszę co robić, bo ja już nie wiem ☹️ od zeszłego tygodnia mam okropne mdłości, jest mi tak bardzo źle, z rana wymiotuje, praktycznie cały dzień nie jestem w stanie wstać żeby zrobić coś do jedzenia bo mam straszliwe zawroty głowy, więc cały dzień spędzam w łóżku, jedynie do toalety wstanę, a tak to mąż przynosi mi jedzenie... Jutro miałam w planach rano jechać na badania krwi, ale nie umiem sobie tego wyobrazić.. Nie wiem czy to normalne że to cały dzień trwa (już prawie tydzień). Psychicznie mnie to tak dobija ☹️😥 wizytę u gin mam dopiero za 2 Tyg.
Polecam tabletki xonvea, są na repecte , dla kobiet w ciąży na nudności i wymioty , odkąd zaczęłam je brać nie mam już nudności i czytałam opinie na internecie o nich i naprawdę w 99 % pomagają kobietom , szkoda się męczyć , ja od kilku dni czuje się w końcu normalnie

Polecam tabletki xonvea, są na repecte , dla kobiet w ciąży na nudności i wymioty , odkąd zaczęłam je brać nie mam już nudności i czytałam opinie na internecie o nich i naprawdę w 99 % pomagają kobietom , szkoda się męczyć , ja od kilku dni czuje się w końcu normalnie
Chyba musze je zdobyć bo żyć sie nie da Jak na wszystko sie unosi 😪

Hej 😊, mam na imię Karolina. Jestem w swojej trzeciej ciąży (pierwszą szczęśliwie donosiłam i w 2021 roku urodziłam zdrową córkę, natomiast drugą poroniłam w czerwcu ubiegłego roku). Termin z OM wychodzi na 14.10.2023. Pierwszą wizytę u ginekologa mam umówioną na 6 marca. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie ❤️ i przestanę się tak denerwować.

* w drugiej ciąży w okolicy 8 tygodnia dowiedziałam się, że coś jest nie tak i ciąża nie rozwija się prawidłowo…

Hej 😊, mam na imię Karolina. Jestem w swojej trzeciej ciąży (pierwszą szczęśliwie donosiłam i w 2021 roku urodziłam zdrową córkę, natomiast drugą poroniłam w czerwcu ubiegłego roku). Termin z OM wychodzi na 14.10.2023. Pierwszą wizytę u ginekologa mam umówioną na 6 marca. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie ❤️ i przestanę się tak denerwować.

* w drugiej ciąży w okolicy 8 tygodnia dowiedziałam się, że coś jest nie tak i ciąża nie rozwija się prawidłowo…
Mój termin, ja już na 1 wizycie byłam a jutro już 2 wizyta.

Mam dokładnie to samo uczucie, dość często.

Gratulacje! To teraz oby jak najnudniej :)

Nic wcale nie musi się psuć! Dobre nastawienie i optymizm mega pomaga, nie ma co się stresować na zapas. Odpoczywaj i ciesz się tym stanem ❤️

Hej :) koniecznie napisz jak poszła poniedziałkowa wizyta. Piszesz, że pierwsza ciąża. Długo się staraliscie?

Jasne, dam znać :) Staraliśmy się całe 1,5 miesiąca 🤣 Moja mama miała duże problemy z zajściem i stwierdziliśmy z partnerem, że może lepiej rozpocząć starania już w razie czego. Szykowaliśmy się na kilka miesięcy starań, a tu niespodzianka po półtora miesiąca :D

Ja wg aplikacji koniec 6 tyg, lekkie ciągnięcie w podbrzuszu, wcześniej miałam kłucie w jajnikach, powiększone i tkliwe piersi i w sumie tyle. Dwa razy poczułam bardzo lekkie mdłości. Dziś od jakiś dwóch godzin czuje coś dziwnego w podbrzuszu, ani to ból ani kłucie, jakieś ciągnięcie? Nawet nie umiem nazwać. Czytałam, że to raczej normalny objaw. Któraś z Was może też tak miała? :)
Ja dzisiaj tak mam. Myślałam, że to może od długiego chodzenia/stania. Takie właśnie niby ciągnięcie/rozpieranie. Dziwne uczucie :)

Mnie czasem też jeszcze brzuch boli, czasem jak się poschylam, czasem jak się zdenerwuje, a czasem bez powodu zupełnie.
Jejku jaka jestem zmęczona dzisiaj. Mógłby być już weekend...

reklama
Do góry